FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opatijsko Poglavarstvo o privatizaciji i vlasništvu nad LRH

OPATIJA,19. listopada 2005.(Hina) - Ako se sudski spor Grada Opatije iLiburnia Riviera Hotela d.d. (LRH) o vlasništvu nad dijelom imovine tetvrtke ne riješi nagodbom roku nekoliko mjeseci u skladu s interesimaGrada i ako Sud uskoro ne donese presudu, grad Opatija će pokrenutiodgovarajući postupak na Ustavnom sudu i sudu u Strasbourgu, jedan jeod zaključaka s današnje sjednice opatijskog gradskog Poglavarstva.
OPATIJA,19. listopada 2005.(Hina) - Ako se sudski spor Grada Opatije i Liburnia Riviera Hotela d.d. (LRH) o vlasništvu nad dijelom imovine te tvrtke ne riješi nagodbom roku nekoliko mjeseci u skladu s interesima Grada i ako Sud uskoro ne donese presudu, grad Opatija će pokrenuti odgovarajući postupak na Ustavnom sudu i sudu u Strasbourgu, jedan je od zaključaka s današnje sjednice opatijskog gradskog Poglavarstva.

Članovi Poglavarstva prihvatili su i prijedlog da se u vezi s budućom privatizacijom LRH-a uspostave kontakti s poznatim svjetskim tvrtkama - brandovima koje bi mogle biti strateški partneri u privatizaciji LRH-a. Komisija za gospodarski razvoj gradske uprave izradit će popis 5-6 poznatih brandova te od njih prikupiti prijedloge i sugestije o privatizaciji i njihovim mogućim sudjelovanjem u njoj.

Na sjednici Poglavarstva danas su podnesena izvješća o stanju prijepora koje s LRH ima grad Opatija te o stanju i perspektivama u zemljišnoknjižnom postupku, odnosno sporu o vlasništvu nad nekretninama. Usvojene su i Smjernice u preustroju, privatizaciji i daljnjem razvoju LRH-a koje su izradili djelatnici gradske uprave.

Osnova Smjernica je da grad Opatija bude vlasnik najmanje 25 posto plus jedne dionice LRH-a, da LRH nakon preustroja djeluje kao holding s nekoliko društava kapitala te da u njegovu vlasničku strukturu uđu radnici, lokalni proizvođači, dobavljači, obrtnici i turističke agencije.

Kao osnovu razvoja opatijskog turizma i rivijere članovi Poglavarstva navodili su uključivanje strateškog partnera - najmanje dvije svjetske tvrtke kojima bi, rečeno je, trebalo omogućiti stjecanje dionica u približnom postotku koji bi trebao imati i grad Opatija.

Zaključeno je još da je potrebno što skorije dogovoriti sastanak predstavnika Grada i Nadzornog odbora LRH-a te zatražiti da u NO te tvrtke bude izabran jedan predstavnik gradske uprave.

Gradonačelnik Opatije Amir Muzur kazao je da se Uprava LRH nije odazvala na današnju sjednicu jer ih, kako su naveli, vlasnik nije ovlastio da sudjeluju u raspravi o privatizaciji.

Nakon što je većinski paket dionica LRH predan dvama holdinzima radi namirenja državnog duga prema njima, nedavno je isti paket dionica vraćen državi, odnosno u vlasništvo Hrvatskog fonda za privatizaciju.

LRH upravlja s oko 40 objekata, od kojih je 15 hotela, i s ukupno 3774 osnovna i 883 pomoćna kreveta te 326 smještajnih jedinica u autocampu, što je oko 20 posto smještajnih kapaciteta cijele Primorsko-goranske županije. U 2004. je ta tvrtka ostvarila dobit od 12 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙