FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: Poglavarstvo donijelo odluke o gospodarskoj zoni Podi

ŠIBENIK, 25. listopada 2005. (Hina) - Šibensko Gradsko poglavarstvo nadanašnjoj je sjednici odlučilo raspisati natječaj o prodaji zemljištau gospodarskoj zoni Podima, koji će idućih dana biti objavljen u svimdnevnim novinama u Hrvatskoj.
ŠIBENIK, 25. listopada 2005. (Hina) - Šibensko Gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici odlučilo raspisati natječaj o prodaji zemljišta u gospodarskoj zoni Podima, koji će idućih dana biti objavljen u svim dnevnim novinama u Hrvatskoj.

Natječaj će biti otvoren 60 dana, a zemljište na Podima prodaje se po početnoj cijeni od pet eura po četvornom metru. Po uvjetima natječaja kupac je u roku od devet mjeseci obvezan pribaviti građevnu dozvolu, a u roku od dvije godine početi proizvodnju. Na zemljištu je ograničeno pravo vlasništva, pa se ono ne smije prodati ni opteretiti u roku od tri godine nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

Kako je na današnjoj sjednici Poglavarstva kazao Jakov Terzanović, direktor poduzeća "Podi-Ražine", do danas je zanimanje za gradnju pogona na Podima iskazalo 35 tvrtaka, koje planiraju zaposliti oko 1100 novih radnika. Do kraja ove godine očekuje se početak uređenja infrastrukture, koje će s 1,2 milijuna eura financirati Europska unija, grad Šibenik s 5,5 milijuna kuna i Ministarstvo gospodarstva s tri milijuna kuna.

Na Podima je ukupno 46 parcela namijenjenih poduzetnicima, površina kojih je od 2500 do 100 tisuća četvornih metara, a buduće kupce Poglavarstvo je već u cijelosti oslobodilo plaćanja komunalnog doprinosa, a komunalnu će naknadu u prve tri godine plaćati umanjeno.

Terzanović je podsjetio da je država 138 hektara zemljišta na Podima gradu prodala za simboličnu jednu kunu po hektaru, da se HEP obvezao na području zone izgraditi trafostanicu, a Šibensko-kninska županija s 2,5 milijuna kuna financira gradnju pristupne ceste, kojom će Podi biti izravno spojeni s autocestom Zagreb - Split.

Poglavarstvo se pozitivno očitovalo o zahtjevu Ministarstva pravosuđa za gradnjom kaznionice i Istražnog centra Županijskog suda u Podima izvan granica poslovne zone. Riječ je o prostoru od milijun četvornih metara u sjeveroistočnom dijelu Poda, kojem je prilaz moguć od Vrpolja, i koje je u vlasništvu Hrvatskih šuma. Zatvor bi, rečeno je na sjednici Poglavarstva, bio namijenjen za šire područje i smještaj oko 200 zatvorenika, a procjenjuje se da bi se njegovom izgradnjom otvorilo 200 novih radnih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙