FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 14. listopada

ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 14. listopada:
ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 14. listopada:

ZAGREB - Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka predstavit će Prijedlog Strategije regionalnog razvoja Hrvatske na konferenciji povodom završetka CARDS 2002 projekta "Strategija i jačanje kapaciteta za regionalni razvoj". Tema prvog dijela konferencije su pripremne aktivnosti za politiku regionalnog razvoja u Hrvatskoj u kontekstu EU, dok je drugi dio posvećen Strategiji regionalnog razvoja. U sklopu predstavljanja Strategije bit će riječi o programima razvoja županija i širih regija, područja koja zaostaju u razvoju, kao i programu za prekograničnu i međuregionalnu suradnju. Završni, treći dio konferencije bavit će se partnerstvom i socijalnim kapitalom za konkurentne regije. (9,30 sati, Hotel Dubrovnik, Gajeva 1)

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader i više članova Vlade sastat će se s predstavnicima njemačkog Odbora za gospodarske odnose s Istočnom Europom te predstavnicima niza velikih kompanija, poput Daimler Chryslera, E.ON-a, Siemensa, Metroa, Deutsche Banke i dr. Nakon završetka sastanka predviđene su izjave za medije (16,00 sati, Vlada, Trg Sv. Marka 2)

ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Svjetska banka organiziraju radionicu na temu razvoja sektora toplinarstva u Hrvatskoj u sklopu priprema za Projekt toplinarstva Svjetske banke. Cilj radionice je analizirati stanje u sektoru toplinarstva u Hrvatskoj te otvoriti raspravu o mogućim opcijama u pogledu razvoja aktivnosti u sektoru i otvaranje mogućnosti upravljanja troškovima od strane potrošača. (9,00 sati) U sklopu radionice održat će se i konferencija za novinare (10,15 sati, Kino dvorana, Ministarstvo, Ulica grada Vukovara 78)

ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva organizira konferenciju za novinare na temu "Novi trendovi u hrvatskom obrtništvu - rezultati poticajnih projekata u 2005. i planovi za 2006. godinu". (9,00 sati, Kabinet ministra, Ministarstvo, Ulica grada Vukovara 78)

VUKOVAR - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara organiziraju predstavljanje HBOR-ovih kreditnih programa, u cilju ostvarivanja bolje suradnje i poticanja razvoja gospodarstva u gradu Vukovaru. (11,00 sati, Hotel Lav)

ZAGREB - Prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za srpanj ove godine iznosila je 5.172 kune i bila je za 2,7 posto ili 141 kunu manja u odnosu na prosječnu plaću za lipanj, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za prostorno uređenje. Prosječna zagrebačka neto plaća za srpanj bila je ujedno za 18,8 posto ili 1.360 kuna viša od državnog prosjeka za taj mjesec, koji je iznosio 4.352 kune. Prosjek neto plaće u Zagrebu za prvih sedam mjeseci ove godine iznosio je 5.181 kunu ili 6,3 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 48 08 680

fax: 01 48 08 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙