FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 7. listopada

ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 7. listopada.
ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 7. listopada.

NOVIGRAD - Tradicionalna, XV. godišnja konferencija Zagrebačke burze počinje s dvodnevnim radom u Novigradu, a naglasak skupa bit će na očekivanim prilagodbama regulaciji i zakonodavstvu Europske unije, kapacitetima financijskog sustava Hrvatske te izazovima i perspektivama hrvatske osiguravajuće industrije. Kako je najavljeno na konferenciji će govoriti i predsjednik hrvatske Vlade dr. Ivo Sanader. Burzovna će konferencija, prema najavama organizatora, okupiti više od 200 vodećih ljudi iz financijske industrije, konzultanata, trgovačkih društava, uglednih inozemnih gostiju među kojima su predstavnici niza značajnih međunarodnih institucija kao i regionalnih burzi i tržišta kapitala. Prvog dana održat će se središnji okrugli stol konferencije "Hrvatski industrijski lideri" u čijem će radu sudjelovati predstavnici najznačajnijih hrvatskih tvrtki, banaka i udruga te Vlade. (Hotel Maestral 9,30 sati, govor premijera Sanadera u 14 sati)

ZAGREB - Predstavnici Ceha za ribarstvo, akvakulturu i poljodjelstvo Hrvatske obrtničke komore (HOK) na konferenciji za novinare najavit će 10. Susret ribara HOK-a koji će se održati 14. i 15. listopada u Mlinima kraj Dubrovnika. Na Susretu ribara bit će riječi o aktualnim temama od interesa za domaće ribare (12,00 sati, HOK, Ilica 49/II).

RIJEKA - Podatci o poslovanju gospodarstva u Primorsko-goranskoj županiji u prvoj polovici ove godine bit će predstavljeni na konferenciji za novinare županijske Gospodarske komore (Bulevar oslobođenja 23, u 12 sati)

VIROVITICA - U Virovitici se otvara hladnjača za voće i povrće tvrtke Brana d.o.o., investicija vrijedna 20 milijuna kuna. Kapacitet hladnjače je 2.200 tona za smještaj i čuvanje voća i povrća. U hladnjači je ukupno 10 komora, vođenih i nadziranih uz kompjutersku podršku. Investicija je financirana dijelom iz vlastitih sredstava tvrtke Brana, dijelom kreditom poslovne banke te sufinanciranjem Ministarstva poljoprivrede u iznosu od 2,5 milijuna kuna. Hladnjaču će otvoriti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković (Vinkovačka cesta bb u 12 sati).

ZAGREB - Zagrebačka škola ekonomije i menagementa (ZŠEM) organizator je međunarodne konferencije pod nazivom "Europska unija & pridruživanje - nužne prilagodbe za uspješno članstvo u EU", na kojoj će domaći stručnjaci razmijeniti iskustva sa stručnjacima zemalja srednje i istočne Europe koje su nedavno postale članice EU (9,30 sati, ZŠEM, Jordanovac 110).

ZAGREB - Operator fiksne telefonije H1 i proizvođač potrošačke elektronike i telekomunikacijske opreme Samsung na hrvatsko tržište uvode novu tehnologiju - Triple play. Riječ je o dobivanju tri različite usluge kroz jedinstven priključak - telefonije, interneta i tv-a, o čemu će predstavnici obje tvrtke govoriti na konferenciji za novinare (10,00 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - U hrvatskom je Jadranu u prvih osam mjeseci ove godine ukupno ostvareno 292 kružna putovanja stranih brodova, što je 21,2 posto više nego u istim mjesecima prošle godine, a na tim je brodovima bilo 19,8 posto više putnika ili njih 322.776, objavio je Državni zavod za statistiku. Putnici koji su na taj način ušli u Hrvatsku ukupno su ostvarili 451 dan boravka, što je 45 posto više nego u osam mjeseci 2004. Prosječno je na tim brodovima bilo 1.100 putnika. Samo u ovogodišnjem kolovozu u hrvatskom je moru ostvareno 24 posto od ukupnih putovanja kružnim brodovima odnosno njih 70. Na tim je brodovima u kolovozu bilo ukupno 78.506 putnika, koji su prosječno u Hrvatskoj boravili 1,7 dana.

ZAGREB - Na Ininim poljima u Hrvatskoj i inozemstvu u prvih osam mjeseci ove godine proizvedeno je 486 tisuća tona nafte i 206 tisuća tona kondenzata, pa je ukupna proizvodnja kapljevine dosegla 692 tisuće tona, doznaje se iz Ine. To je na razini planiranih količina, kao i proizvodnja prirodnog plina kojeg je na panonskim poljima proizvedeno više od 919 milijuna prostornih metara, a iz jadranskog podmorja, na poljima Ivana i Marica, blizu 300 milijuna prostornih metara. Potrošačima je tijekom osam mjeseci na raspolaganju stajalo više od 1,2 milijarde prostornih metara plina, a svi viškovi spremljeni su u podzemno skladište u Okolima gdje je dosad za zimu pohranjeno blizu 500 milijuna kubika plina.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙