FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 5. listopada

ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 5. listopada:
ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 5. listopada:

ZAGREB - Predsjednici Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Emil Tedeschi te udruge Hrvatski izvoznici (HIZ) Darinko Bago potpisat će Sporazum o suradnji tih dviju udruga. (11 sati, Europski dom, Jurišićeva 1/I).

ZAGREB - Udruga malih i srednjih poduzetnika (UMIS-SMEA), Europski pokret Split ti splitski Ekonomski fakultet održat će konferenciju za novinare u povodu Europskog dana poduzetnika, koji će se 5. i 6. listopada održati u Zagrebu, a 7. listopada u Splitu. Europski dan poduzetnika održava se po preporuci Europske komisije od 1999. godine, a u Hrvatskoj je prvi put održan 2004. godine. Tema ovogodišnjeg skupa u organizaciji 65 institucija i organizacija je "Socijalno poduzetništvo u 21. stoljeću: politike, strategije, iskustva i metode", a očekuje se sudjelovanje više stotina poduzetnika te 66 stručnjaka i predavača. (11,15 sati, Velika dvorana KD Vatroslava Lisinskog, Trg Stjepana Radića 4).

ZAGREB - Hrvatske željeznice (HŽ) obilježavaju svoj dan, i to u znak sjećanja na odluku Hrvatskog sabora o osnivanju te tvrtke 1990. godine. Među ostalim, u sklopu obilježavanja Dana HŽ-a biti će otvoreno rekonstruirano stajalište prigradske željeznice u zagrebačkom naselju Gajnice (12 sati), a održat će se i središnja svečanost za državne dužnosnike, predstavnike lokalne samouprave te poslovne partnere (19 sati, Nacionalna i sveučilišna biblioteka, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB - Prosječna neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj isplaćena za srpanj iznosila je 24,95 kuna, što je u odnosu na lipanj više za 2,1 posto, a u odnosu na isti mjesec prošle godine za 8,5 posto više, objavio je Državni zavod za statistiku.

ZAGREB - Tržište mrkve jedno je od najstabilnijih tržišta povrća u Hrvatskoj, odnosno, cijena mrkve tijekom godine uglavnom se kreće, uz blage oscilacije od 3 do 5 kuna za kilogram, podaci su Tržišnog informacijskog sustava u poljoprivredi (TISUP). Većih promjena cijena u posljednje vrijeme nije bilo ni kod luka, kao niti kod krumpira.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙