FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 13 listopada

ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 13. listopada.
ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 13. listopada.

ZAGREB - Novi čelni ljudi Hrvatskih željeznica (HŽ) na konferenciji za novinare govorit će o viziji razvoja HŽ-a, restrukturiranju i o privatizaciji ovisnih društava, kao i o kadrovskim promjenama, te o rezultatima istrage za nedavne slučajeve željezničkih nesreća u Deanovcu i Zlobinu (11 sati, vijećnica upravne zgrade Hrvatskih željeznica, Mihanovićeva 12).

BIZOVAČKE TOPLICE - Otvorenje 11. Međunarodnog sajma poljoprivrede, prehrane, hortikulture, ribolova, lovstva, ekologije i seoskog turizma "Agrozemlja", koji će se od 13. do 16. listopada održati u Bizovačkim toplicama, a na kojem će se predstaviti više od 300 domaćih i inozemnih izlagača. Sajam će otvoriti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, koji će održati i prezentaciju za medije, farmere i potencijalne investitore Vladinog programa povećanja govedarske proizvodnje, s posebnim naglaskom na proizvodnju mlijeka. Posjetiteljima će biti predstavljene najvažnije tvrtke programski vezane uz poljoprivredu s posebnim naglaskom na poljoprivrednu mehanizaciju. Ove godine prvi put će se održati i aukcija junica. Također će se održati i stručni skup o korištenju predpristupnih fondova EU te prezentacija SAPARD program (10 sati)

ZAGREB - Informatička tvrtka Microsoft Hrvatska predstavit će hrvatsku inačicu integriranog poslovnog rješenja Microsoft Business Solutions - Navision 4.0 (10 sati, hotel Sheraton, ulica Kneza borne 2).

SPLIT - Tvrtka Renault Nissan Hrvatska organizira konferenciju za novinare povodom dolaska novog Clia III. na hrvatsko tržište (18,30 sati, Hotel Park).

ZAGREB - Informatička tvrtka King ICT održat će konferenciju (Dan otvorenih integracija) na kojoj će biti predstavljena različita poslovno-informatička rješenja i tehnologije primijenjen u poslovnim sustavima s ciljem optimizacije poslovnih procesa i poboljšanja poslovanja. Također će biti predstavljeni i napredni modeli edukacije djelatnika, te primjena znanja kao naprednog alata u modernom poslovanju. (poseban briefing za novinare u 11 sati u zgradi tvrtke u Buzinskom prilazu 10, gdje se održava i konferencija).

ZAGREB - Hrvatske nautičke luke u osam su mjeseci ove godine zabilježile tri posto manje nautičara i jedan posto manje noćenja nego u isto lanjsko vrijeme, a slabiji rezultati od lanjskih u tim su lukama bili i u ovogodišnjem kolovozu. To je ujedno i prvi put nakon nekoliko godina uzastopnih porasta da su hrvatske nautičke luke zabilježile minuse.

U te je luke u osam ovogodišnjih mjeseci, po podacima Državnog zavoda za statistiku, ukupno došlo nešto malo više od 616 tisuća turista, ostvarivši 900,6 tisuća noćenja.

RIJEKA - U Primorsko-goranskoj županiji potkraj rujna bilo je 16.067 nezaposlenih osoba ili 1,8 posto više nego prethodnog mjeseca te 2,7 posto manje nego u rujnu prošle godine, podaci su područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Udio žena u ukupnoj nezaposlenosti povećan je u odnosu isti mjesec prošle godine sa 63,7 posto na 65,1 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙