FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Načelnik Kostrene Uljan ispitan o navodima iz kaznene prijave za zloporabu

RIJEKA,7. listopada 2005.(Hina)) - Načelnik općine Kostrene MiroslavUljan danas se na riječkom Županijskom sudu očitovao o navodimakaznene prijave u kojoj je prijavljen za zloporabu položaja i ovlasti,zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju i nesavjestan rad te je ucijelosti porekao navedena djela i iznio svoje argumente, doznaje sedanas na riječkom Županijskom sudu.
RIJEKA,7. listopada 2005.(Hina)) - Načelnik općine Kostrene Miroslav Uljan danas se na riječkom Županijskom sudu očitovao o navodima kaznene prijave u kojoj je prijavljen za zloporabu položaja i ovlasti, zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju i nesavjestan rad te je u cijelosti porekao navedena djela i iznio svoje argumente, doznaje se danas na riječkom Županijskom sudu.

Osim Uljana, istražni sudac Vlado Bosner danas je ispitao i njegove suradnike, koji su također zanijekali navode iz kaznene prijave.

Zamjenika načelnika općine Kostrene Davora Vičevića u kaznenoj se prijavi Općinskog državnog odvjetništva sumnjiči za zloporabu položaja i ovlasti i zloporabu položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju, a bivšu članicu Poglavarstva, sada članicu Općinskog vijeća, Gordanu Šoić za nesavjestan rad u službi i zloporabu položaja i ovlasti.

Saslušanje referenta za komunalni sustav općine Kostrene Edgara Margana, koji je prijavljen zbog krivotvorenja isprava, danas je odgođeno.

Kako se doznaje na Sudu, Uljana se, među ostalim, tereti da je s tvrtkom Coning sklopio nezakoniti poslovni ugovor na osnovi kojega je ta tvrtka preuzela tražbine općine Kostrene prema Ini u iznosu od 4,9 milijuna kuna. Uljana se još tereti za više nezakonitih postupaka u poslovanju općine Kostrene, kao i njegove suradnike.

Po riječima istražnog suca Vlade Bosnera, Sud će nakon saslušanja svih četvero prijavljenih odlučiti ima li elemenata na osnovi kojih bi trebala biti provedena istraga.

Načelnik Kostrene Miroslav Uljan izjavio je nakon saslušanja za Hinu da se ne osjeća krivim ni po jednom navodu kaznene prijave te da se "očito radi o političkim igrama onih koji su izgubili lokalne izbore". Uljan, inače član PGS-a, rekao je kako smatra da je riječ o predstavnicima HDZ-a i DC-a čiji članovi "simbolično participiraju u radu kostrenskog Općinskog vijeća".

Uljan je kazao da općina Kostrena od njegova dolaska na mjesto načelnika 1995. nije davala gotovinske pozajmice, kako se, kazao je, navodi u prijavi. Općina je, primjerice 1995., imala više od 20 milijuna kuna nenaplaćenih tražbina prema Ini, pa je, da bi došla do likvidnih sredstava, ta dugovanja ustupala raznim tvrtkama koje su, pak, općinu isplatile u gotovini.

Uljan je naveo da ga se, među ostalim, tereti jer da općina Kostrena nije Coningu naplatila 6 posto kamata na isplaćeni iznos preuzetih tražbina. Po Uljanovim riječima, Coning je od isplate kamata oslobodilo općinsko Poglavarstvo zbog učinjene usluge otkupa dugovanja i isplate iznosa tog duga u cijelosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙