FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RS: Dodik i njegov nekadašnji ministar oslobođeni krivnje

BANJA LUKA, 17. listopada 2005. (Hina) - Nakon višemjesečnog suđenja,vijeće Osnovnog suda u Banja Luci u ponedjeljak je oslobodiloodgovornosti nekadašnjeg premijera Republike Srpske Milorada Dodika iministra financija u njegovoj vladi Novaka Kondića koji su optuženi zakazneno djelo zloporabe službenog položaja i ovlaštenja i nesavjesnograda na dužnostima koje su obavljali.
BANJA LUKA, 17. listopada 2005. (Hina) - Nakon višemjesečnog suđenja, vijeće Osnovnog suda u Banja Luci u ponedjeljak je oslobodilo odgovornosti nekadašnjeg premijera Republike Srpske Milorada Dodika i ministra financija u njegovoj vladi Novaka Kondića koji su optuženi za kazneno djelo zloporabe službenog položaja i ovlaštenja i nesavjesnog rada na dužnostima koje su obavljali.

Optužnica je Dodika i Kondića teretila da su u razdoblju od 1998. do 2000. godine počinili navedena kaznena djela kojima su proračun RS oštetili za 1,85 milijuna eura dodjeljivanjem stanova ministrima i isplatama plaća i troškova činovnicima vlade RS.

U obrazloženju presude, sudsko vijeće je naglasilo kako Okružno tužiteljstvo nije dokazalo da su bivši premijer i ministar RS počinili kaznena djela kako bi "sebi ili drugima pribavili materijalnu korist".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙