FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Ljajić za poboljšanje međunacionalnih odnosa

SUBOTICA, 28. listopada 2005. (Hina) - Ministar za ljudska i manjinskaprava u Srbiji i Crnoj Gori (SCG) Rasim Ljajić izjavio je novosadskom"Dnevniku" od petka da je spreman dati ostavku ako će to pridonijetipoboljšanju međunacionalnih odnosa u Vojvodini.
SUBOTICA, 28. listopada 2005. (Hina) - Ministar za ljudska i manjinska prava u Srbiji i Crnoj Gori (SCG) Rasim Ljajić izjavio je novosadskom "Dnevniku" od petka da je spreman dati ostavku ako će to pridonijeti poboljšanju međunacionalnih odnosa u Vojvodini.

Komentirajući poziv najjače stranke mađarske manjine da se povuče s dužnosti, poslije pojave novih antimađarskih grafita u Novom Sadu, Ljajić je rekao da on ipak ne može biti odgovoran za nacionalističke grafite u nekim vojvođanskim mjestima.

"Političke i etničke tenzije su, objektivno, podignute, ponovno imamo incidente u Vojvodini, a sve češće se pojavljuju i antisrpski grafiti u Mađarskoj... Stoga je nužno da zajedno učinimo sve kako bi se strasti smirile", izjavio je ministar za "Dnevnik".

On je najavio da će u ponedjeljak krenuti u kampanju koja ima za cilj ukloniti sve grafite koji na uvredljiv način govore o pripadnicima različitih etničkih zajednica. Akcija počinje, kako je rekao u Somboru i Subotici brisanjem grafita protiv Hrvata i Mađara.

Ministar Ljajić je najavio i susret s predstavnicima Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i razgovor o svakoj točki Deklaracije o položaju hrvatskog naroda u Vojvodini, koju je ta stranka objavila 25. listopada.

U njoj se ocjenjuje da su Hrvati u neravnopravnom položaju u odnosu na većinski narod i druge manjine i da Srbija ne pruža zaštitu nacionalnim manjinama sukladno međunarodnim standardima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙