FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Studija: svaki peti Srbin ima na raspolaganju manje od tri dolara dnevno

BEOGRAD, 13. listopada 2005. (Hina/dpa) - Broj Srba koji žive usiromaštvu, što znači da mogu potrošiti manje od 2,9 dolara dnevno,udvostručen je na 20 posto stanovništva u razdoblju od 2002., pišusrpski mediji, pozivajući se na studiju srpskog ministarstva rada.
BEOGRAD, 13. listopada 2005. (Hina/dpa) - Broj Srba koji žive u siromaštvu, što znači da mogu potrošiti manje od 2,9 dolara dnevno, udvostručen je na 20 posto stanovništva u razdoblju od 2002., pišu srpski mediji, pozivajući se na studiju srpskog ministarstva rada.

Ministar rada Slobodan Lalović kazao je da će Srbija uskoro temeljito reformirati svoj sustav socijalnog osiguranja koji datira još iz 70-ih godina prošlog stoljeća.

Zemlja je nakon svrgavanja s vlasti Slobodana Miloševića prije pet godina pokrenula proces bolnih gospodarskih reformi a prošlog je tjedna započela i razgovore s Europskom unijom o sklapanju sporazuma o pridruživanju.

Daljnje reforme, nužne za napredak na putu prema članstvu u EU, vjerojatno će naići na žestok otpor osiromašenog stanovništva koje sve više zazire od promjena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙