FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Ljajić odbacuje ocjene hrvatske stranke

SUBOTICA, 25. listopada 2005. (Hina) - Deklaracija o položaju Hrvata uVojvodini, koju je u utorak objavio Demokratski savez Hrvata uVojvodini (DSHV), sadrži neutemeljene ocjene i optužbe, izjavio jeministar za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore (SCG) RasimLjajić a prenosi agencija Beta.
SUBOTICA, 25. listopada 2005. (Hina) - Deklaracija o položaju Hrvata u Vojvodini, koju je u utorak objavio Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV), sadrži neutemeljene ocjene i optužbe, izjavio je ministar za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore (SCG) Rasim Ljajić a prenosi agencija Beta.

"Iznijet je niz optužbi o kojima ne želim polemizirati preko medija, već bi trebalo sjesti i razgovarati o svim problemima", rekao je Ljajić.

On je dodao da DSHV sudjeluje u radu Nacionalnog savjeta hrvatske manjine i da predstavnik Nacionalnog savjeta nikada nije otvorio ni jedno od pitanja iz Deklaracije na sjednicama Republičkog savjeta za manjine, kojim predsjeda premijer Vojislav Koštunica.

"Na ovaj način se zaobilaze institucije i izdaje deklaracija umjesto da se razgovara o mogućim problemima", rekao je Ljajić.

Ljajić je najavio da će se 22. studenoga, uoči posjeta Koštunice Zagrebu, održati sastanak mješovite komisije SCG i Hrvatske za pitanja manjina.

Rekao je također da će i predsjednik Državne zajednice SCG Svetozar Marović 13. prosinca posjetiti Hrvatsku i ta dva posjeta će, po Ljajićevim riječima, biti prigoda da se razgovara o položaju nacionalnih manjina.

Predsjedništvo DSHV-a objavilo je u utorak Deklaraciju o položaju hrvatskog naroda u Vojvodini u kojoj se ocjenjuje da su Hrvati u neravnopravnom položaju u odnosu na većinski narod i druge manjine i da Srbija ne pruža zaštitu nacionalnim manjinama sukladno međunarodnim standardima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙