FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IBM predstavio svoj odjel za usluge poslovnog savjetovanja

ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Informatička tvrtka IBM Hrvatskapredstavila je danas na okruglom stolu aktivnosti svog odjela zausluge poslovnog savjetovanja (Business Consulting Services ili kraćeBCS) koji sudjeluje na projektu uvođenja SAP-ovogposlovno-informatičkog rješenja "mySAP Business Suite" u Inu, projektuvrijednom 77 milijuna američkih dolara.
ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Informatička tvrtka IBM Hrvatska predstavila je danas na okruglom stolu aktivnosti svog odjela za usluge poslovnog savjetovanja (Business Consulting Services ili kraće BCS) koji sudjeluje na projektu uvođenja SAP-ovog poslovno-informatičkog rješenja "mySAP Business Suite" u Inu, projektu vrijednom 77 milijuna američkih dolara.

INA je potpisala s IBM-om Hrvatska i SAP-om dvogodišnji ugovor o uvođenju SAP-ova posebnog paketa za naftnu industriju. Završetak uvođenja sistema planiran je za 2007. godinu, a zamišljeno je uvođenje kroz tri faze. SAP-ovo rješenje integrira već postojeće sustave i omogućuje kontrolu nad administrativnim okruženjem, zbog čega u INI očekuju povećanje učinkovitosti i profitabilnosti, uz poštivanje svih internih procesa tvrtke.

IBM BCS grupa sa svojim je radom u okviru IBM-a Hrvatska započela u siječnju 2005, a manager tog odjela Igor Krstelj kazao je kako očekuje da bi u travnju 2007. trebalo biti pušteni u promet pojedini dijelovi projekta u Ini. Izrazio je zadovoljstvo tijekom tog projekta, kazavši da se neke faze rješavaju i prije roka, a u tijeku je konačno definiranje tog projekta, odnosno "blue print". Ukupno u Hrvatskoj imaju između tri i četiri projekta.

Krstelj je rekao da trenutno zapošljavaju 10 domaćih i 30 stranih konzultanata, pri čemu do kraja iduće godine namjeravaju utrostručiti broj domaćih konzultanata.

Ciljani segment na tom tržištu su im industrija, državna uprava, telekomunikacije, mediji, finacijski sektor i maloprodaja.

Iako nije želio otkriti koliki im je ciljani udjel na domaćem tržištu usluga poslovnog savjetovanja u godinu dana rada, Krstelj je rekao da to tržište ima velike mogućnosti rasta, posebice zbog približavanja Hrvatske EU što će zahtijevati prilagodbe državnih tijela i tvrtki u informatičkom sektoru. Procijenio ja da bi u 2005. to tržište moglo rasti po stopi između 10 i 20 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙