FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mreža dobila svjetsku nagradu ECDL fondacije

ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Udruga Mreža dobitnik je priznanjesvjetska ECDL fondacija za širenje informatičke pismenosti uHrvatskoj, o čemu je danas izvijestio nacionalni nositelj licence zadiplome za računalnu pismenost (ECDL) Hrvatski informatički zbor(HIZ).
ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Udruga Mreža dobitnik je priznanje svjetska ECDL fondacija za širenje informatičke pismenosti u Hrvatskoj, o čemu je danas izvijestio nacionalni nositelj licence za diplome za računalnu pismenost (ECDL) Hrvatski informatički zbor (HIZ).

Nacionalni koordinator za ECDL Marijan Frković najvažnijim je ocijenio to što je hrvatska Vlada ECDL program uvrstila kao nacionalnu normu za informatičku pismenost u Hrvatskoj.

Nagrada predstavlja izuzetan poticaj za daljnji nastavak promocije i provođenja ECDL programa u Hrvatskoj te omogućavanje ulaska u digitalno doba svim građanima naše zemlje, rekao je Frković.

Govoreći o programima ECDL-a u Hrvatskoj, Frković je kazao da je dosad oko tisuću nastavnika informatike u srednjim školama prošlo certificiranje po tim programima, a plan je Vlade da program prođe svih 50 tisuća srednjoškolskih profesora. Dodao je da zbog nedostatka novca još nije počeo program obrazovanja državnih službenika po ECDL programima.

U gospodarskom sektoru po ECDL programima obrazovano je 600 zaposlenika Ine i 500 zaposlenika FINE, rekao je Frković.

Predsjednica udruge Mreža Ana Roglić-Milovac predstavila je dosadašnji rad udruge koja od 2002. provodi niz projekata ECDL edukacije stotina građana.

Govoreći o toj nagradi, koja je Mreži dodijeljena 13. listopada u Zuerichu između kandidata iz 140 zemalja svijeta, Roglić-Milovac je kazala da im ona predstavlja poticaj za daljnje projekte.

Od najvažnijih projekata koje trenutno imaju istaknula je projekt "ECDL-om do posla" koji se provodi od 2003. a sufinancira ga Grad Zagreb, po kojem je gotovo tisuću nezaposlenih Zagrepčana steklo ECDL Start diplomu. Gotovo 50 posto njih se zaposlilo zahvaljujući toj diplomi i stečenom znanju, rekla je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙