FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodna konferencija o IT tehnologiji i osiguranju sutra na Plitvicama

ZAGREB, 12. listopada 2005. (Hina) - Međunarodna konferencija"Informacijska i komunikacijska tehnologija i osiguranje - ICTI2005.", koja sutra počinje s radom na Plitvičkim jezerima, posebnu ćepozornost usmjeriti rizicima poslovanja u osiguranju, rizikuposlovanja i sigurnosti poslovanja u informatičkom segmentuosiguravajućih kuća, najavili su danas organizator konferencije,Institut za osiguranje i časopis "Svijet osiguranja".
ZAGREB, 12. listopada 2005. (Hina) - Međunarodna konferencija "Informacijska i komunikacijska tehnologija i osiguranje - ICTI 2005.", koja sutra počinje s radom na Plitvičkim jezerima, posebnu će pozornost usmjeriti rizicima poslovanja u osiguranju, riziku poslovanja i sigurnosti poslovanja u informatičkom segmentu osiguravajućih kuća, najavili su danas organizator konferencije, Institut za osiguranje i časopis "Svijet osiguranja".

Ravnatelj Instituta i glavni urednik časopisa Nikola Milijević kazao je da će se šesta po redu konferencija održati na Plitvicama od 12. do 15. listopada, a prije svega je usmjerena menadžerima tvrtki i informatičarima.

Milijević je rekao da će na konferenciji sudjelovati predstavnici gotovo svih osiguravajućih društava iz Hrvatske, po čemu je, kako je rekao, jedan od najvećih skupova osiguravatelja u Hrvatskoj, iza Hrvatskih dana osiguranja. Tako će na konferenciji sudjelovati 85 sudionika, od kojih je 58 iz osiguravateljnih kuća, a 27 iz informatičkih tvrtki, rekao je Milijević, dodajući da dolaze predstavnici osiguravatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne gore, Slovenije i Slovačke.

Na konferenciji će kroz 22 predavanja biti riječi o trendovima u industriji osiguranja, informacijskim sustavima i rizicima poslovanja, praćenju naplate premije i strukturi duga, osiguranju velikih privrednih društava putem javnih natječaja, komunikaciji s osiguranicima putem internetskih stranica.

Osim toga, oko desetak informatičkih tvrtki poput Microsofta, Oraclea, SAP-a, IBM-a, predstavit će svoju ponudu financijskom sektoru.

Informacijska tehnologija ima sve značajniju ulogu u poslovanju osiguratelja, jer se nakon sklapanja police, gotovo 90 posto osigurateljnog posla obavlja kroz informacijski sustav, ustvrdio je Milijević.

Direktor Oracle Hrvatska Marin Tadić smatra da je financijska industrija strateško opredjeljenje te tvrtke i da sudionicima žele prenijeti svoje znanje i upoznati ih s mogućnostima informatike.

Tadić je rekao da u strukturi ukupnih prihoda Oracle Hrvatska, koji je već treću godinu glavni sponzor konferencije, oko 25 posto, uključujući usluge i licence, otpada na tvrtke i finacijske institucije. Od toga oko sedam posto odnosi se na osiguravateljna društva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙