FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mreža dobitnik nagrade za doprinos digitalnoj pismenosti

ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Fondacija za Europsku računalnudiplomu (ECDL-F) dodijelila je međunarodne nagrade za digitalnupismenost za ovu godinu, a prvonagrađena je Ana Roglić Milovac,predstavnica Mreže - udruge za promicanje zapošljavanja, kao priznanjeza njen doprinos napretku digitalne pismenost u Hrvatskoj, izvijestilisu danas iz Fondacije.
ZAGREB, 14. listopada 2005. (Hina) - Fondacija za Europsku računalnu diplomu (ECDL-F) dodijelila je međunarodne nagrade za digitalnu pismenost za ovu godinu, a prvonagrađena je Ana Roglić Milovac, predstavnica Mreže - udruge za promicanje zapošljavanja, kao priznanje za njen doprinos napretku digitalne pismenost u Hrvatskoj, izvijestili su danas iz Fondacije.

Mreža je udruga za promicanje zapošljavanja i stvaranje "društva znanja", a zahvaljujući svojoj paleti obrazovnih programa koji uključuju tečajeve, seminare, radionice i druge obrazovne aktivnosti, znatno je doprinijela napretku digitalne pismenosti u Hrvatskoj, kaže se u priopćenju fondacije.

Udruga je pomogla brojnim građanima Hrvatske u stjecanju novih znanja, koja potvrđuju ECDL diplomom, te tako omogućila bolje pozicije za zapošljavanje, a radi s ljudima u svim segmentima društva, uključujući i nezaposlene, slijepe ili slabovidne kandidate, učenike u osnovnim školama i studente, kao i hrvatske branitelje liječenje od PTSP sindroma te liječene ovisnike o drogama u procesu resocijalizacije.

Udruga također vodi i projekt 'ECDL-om do posla' za grad Zagreb, što je dugoročni projekt za izvaninstitucionalno obrazovanje nezaposlenih u Zagrebu.

Drugi dobitnik je Balint Magyar, mađarski ministar obrazovanja, dok je treću nagradu primila Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie (WSIZ) (Fakultet informatike i menadžmenta u Rzeszowu) u znak priznanja njenog doprinosa napretku digitalne pismenosti u Poljskoj.

Dodjeli nagrada koja je održana u Zurichu prisustvovali su ministri, predstavnici UN-a, te predstavnici IT društava 140 zemalja s pet kontinenata.

ECDL Fondacija ustanovila je ove nagrade u svrhu nagrađivanja pojedinaca i organizacija diljem svijeta, koji su svojim zalaganjem znatno doprinijeli napretku digitalne pismenosti u svojoj sredini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙