FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gužve na granici zbog mjera protiv ptičje gripe

BRČKO, 24. listopada 2005. (Hina) - Na graničnom prijelazu Brčko,između Bosne i Hercegovine (BiH) i Hrvatske u ponedjeljak seprimjenjuju mjere za uništavanje virusa ptičje gripe na vozilima kojadolaze iz Hrvatske.
BRČKO, 24. listopada 2005. (Hina) - Na graničnom prijelazu Brčko, između Bosne i Hercegovine (BiH) i Hrvatske u ponedjeljak se primjenjuju mjere za uništavanje virusa ptičje gripe na vozilima koja dolaze iz Hrvatske.

Sva se vozila prskaju sredstvima za dezinfekciju i vozačima se za taj posao naplaćuje naknada od jedne do osam konvertibilnih maraka (KM). Jednu marku plaćaju primjerice biciklisti i motoristi, dvije marke vozači osobnih automobila, pet maraka vozači mini buseva i kombija, osam maraka plaćaju vozači kamiona i autobusa, dok se 10 KM plaća za svaki vagon u željezničkoj kompoziciji.

Provedbe preventivnih mjera izazvala je gužve na tom kao i na graničnim prijelazima Orašje i Bosanski Šamac, gdje su se mjere počele provoditi već u nedjelju.

"Sredstva koja upotrebljavamo u potpunosti su učinkovita. Mogući virus na prijevoznim sredstvima bit će neutraliziran", kazao je Ivan Džojić, direktor Veterinarske stanice u Orašju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙