FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

McNair: Tužiteljstvo BiH neće ustupiti Jelavićev slučaj hrvatskom pravosuđu

SARAJEVO, 10. listopada 2005.(Hina) - Tužiteljstvo Bosne i Hercegovinenema nakanu ustupiti hrvatskom pravosuđu bilo koji predmet protiv AnteJelavića pa tako ni onaj u slučaju "Hercegovačka banka" koji se smatraokončanim nakon izricanja presude, izjavio je u ponedjeljakmeđunarodni tužitelj za organizirani kriminal i korupciju JohnMcNair.
SARAJEVO, 10. listopada 2005.(Hina) - Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine nema nakanu ustupiti hrvatskom pravosuđu bilo koji predmet protiv Ante Jelavića pa tako ni onaj u slučaju "Hercegovačka banka" koji se smatra okončanim nakon izricanja presude, izjavio je u ponedjeljak međunarodni tužitelj za organizirani kriminal i korupciju John McNair.

"Suđenje Jelaviću je završeno i neće biti nikakvog ustupanja predmeta Hrvatskoj", kazao je za BHT 1 državni tužitelj McNair po čijoj je optužnici bivši član Predsjedništva BiH i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ) osuđen na deset godina zatvora zbog zloporabe financijske pomoći koju je Hrvatska slala kao pomoć Hrvatima u BiH.

McNair je istaknuo kako Jelavićev slučaj samo ukazuje da bi BiH i Hrvatska morale što prije potpisati sporazum o izručenju osoba osuđenih zbog kaznenih djela.

Glasnogovornik Suda BiH Refik Hodžić pojasnio je kako će nepravomoćna presuda Jelaviću u pisanom obliku biti dostavljena njegovom branitelju do 1. studenog.

Nakon toga obrana ima rok od 15 dana za eventualno ulaganje pritužbe.

Prema zakonima BiH pritužba može biti uložena i po njoj se može odlučivati i bez nazočnosti osuđenoga.

Ukoliko pak Sud potvrdi presudu i ona postane pravomoćna, jedino što se, po zakonima BiH, od zemlje u koju je osuđenik pobjegao očekuje, jest da ga pošalje na izdržavanje kazne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙