FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državni odvjetnici razgovarali o slučaju Jelavić

MOSTAR, , 20. listopada 2005. (Hina) - Državni odvjetnik RepublikeHrvatske Mladen Bajić i državni tužitelj Bosne i Hercegovine MarinkoJurčević razgovarali su u četvrtak u Mostaru o sudskom predmetu"Hercegovačka banka" u kojem je nedavno Državni sud BiH nepravomoćnona deset godina zatvora osudio Antu Jelavića. Po odluci Sudskog vijećaJelavić je trebao odmah nakon presude početi izdržavati zatvorskukaznu no on je pobjegao u Hrvatsku.
MOSTAR, , 20. listopada 2005. (Hina) - Državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić i državni tužitelj Bosne i Hercegovine Marinko Jurčević razgovarali su u četvrtak u Mostaru o sudskom predmetu "Hercegovačka banka" u kojem je nedavno Državni sud BiH nepravomoćno na deset godina zatvora osudio Antu Jelavića. Po odluci Sudskog vijeća Jelavić je trebao odmah nakon presude početi izdržavati zatvorsku kaznu no on je pobjegao u Hrvatsku.

Bajić je novinarima izjavio da je s Jurčevićem dogovorio razmjenu dokazne dokumentacije u vezi s predmetom "Hercegovačka banka", odnosno slučajem Jelavić.

Na novinarsko pitanje hoće li Jelavić biti izručen Bosni i Hercegovini, i je li to od njega tražio državni tužitelj BiH Jurčević, Bajić je kazao da Jurčević to nije tražio, te da se po zakonu i Ustavu Republike Hrvatske ne može dogoditi Jelavićevo izručenje BiH. A na pitanje hoće li nakon pravomoćne presude, koja će uskoro slijediti, Jelavić biti uhićen u Hrvatskoj, Bajić je kazao kako "ne može nagađati što će se dogoditi".

Bajić je u Mostaru sudjelovao na dvodnevnom skupu pravosudnih stručnjaka iz BiH, Republike Hrvatske i Srbije i Crne Gore na kojem se raspravljalo o unapređenju međusobne suradnje u skorašnjim suđenjima za ratne zločine u tim trima susjednim zemljama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙