FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kreso: Jelavić bi mogao u zatvor u Hrvatskoj

MOSTAR, 20. listopada 2005. (Hina) - Predsjednica Državnog suda BiHMedžida Kreso izjavila je u četvrtak da bi Ante Jelavić, kojeg jenedavno Državni sud BiH nepravomoćno osudio na 10 godina zatvora,mogao svoju kaznu izdržavati u Hrvatskoj ukoliko se donese pravomoćnapresuda o toj kazni.
MOSTAR, 20. listopada 2005. (Hina) - Predsjednica Državnog suda BiH Medžida Kreso izjavila je u četvrtak da bi Ante Jelavić, kojeg je nedavno Državni sud BiH nepravomoćno osudio na 10 godina zatvora, mogao svoju kaznu izdržavati u Hrvatskoj ukoliko se donese pravomoćna presuda o toj kazni.

"Ako presuda Jelaviću bude pravomoćna, tada će se postupiti sukladno međunarodnim ugovorima o izvršenju pravosudnih presuda. To znači da će pravosudna tijela Bosne i Hercegovine proslijediti pravosudnim tijelima Republike Hrvatske pravomoćnu presudu na izvršenje. Osuđenik Jelavić bi kaznu trebao izdržavati u zatvoru tamo gdje se nalazi", objasnila je Medžida Kreso.

Ona je to izjavila nakon završetka dvodnevnog skupa u Mostaru na kojem su pravosudni stručnjaci iz BiH, Hrvatske i Srbije i Crne Gore raspravljali o unapređenju međusobne suradnje u procesuiranju ratnih zločina. Bilo je riječi i o slučaju "Jelavić".

Jelavić, koji ima dvojno državljanstvo -BiH i Republike Hrvatske, nedavno je pobjegao u Hrvatsku nakon što je u Državnom sudu BiH nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora zbog pronevjere novca što ga je Hrvatska posredstvom Hercegovačke banke slala kao pomoć Hrvatima u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙