FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatske stranke traže promjenu Ustava BiH

MOSTAR, , 10. listopada 2005. (Hina) - Hrvatske političke stranke uBiH- trenutačno vladajući HDZ BiH i oporbene stranke zajedno suzatražile donošenje novog Ustava BiH koji će jamčiti ravnopravnosthrvatskog s druga dva konstitutivna naroda u BiH, priopćeno je nakonzajedničkog sastanka stranačkih vodstava u ponedjeljak u Mostaru.
MOSTAR, , 10. listopada 2005. (Hina) - Hrvatske političke stranke u BiH- trenutačno vladajući HDZ BiH i oporbene stranke zajedno su zatražile donošenje novog Ustava BiH koji će jamčiti ravnopravnost hrvatskog s druga dva konstitutivna naroda u BiH, priopćeno je nakon zajedničkog sastanka stranačkih vodstava u ponedjeljak u Mostaru.

Sudionici sastanka zauzeli su se za donošenje novog Ustava BiH konsenzusom sva tri naroda i uz pomoć međunarodne zajednice, na načelima koja funkcioniraju u višejezičnim i višenacionalnim decentraliziranim zapadnoeuropskim državama, navodi se u priopćenju sa sastanka.

Taj peti zajednički sastanak, kao i prethodni, održan je na inicijativu nadbiskupa vrhbosanskog, kardinal Vinka Puljića, radi raspravljanja o problemima od strateške važnosti za Hrvate u Bosni i Hercegovini. Po nekim najavama, zajednički sastanci hrvatskih političkih stranaka mogli bi predstavljati začetak stvaranja Hrvatskog foruma koji bi okupljao hrvatske dužnosnike u BiH različitih političkih orijentacija, što također zagovara kardinal Puljić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙