FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH zabranila uvoz peradi i divljači iz Hrvatske

SARAJEVO,22. listopada(Hina) - Bosna i Hercegovina uvela je mjeruzabrane uvoza svih vrsta peradi i pernate divljači kao i proizvoda odnjihovog mesa te konzumnih jaja iz Hrvatske, izjavio je u subotuzamjenik ravnatelja Ureda za veterinarstvo BiH Nihad Fejzić.
SARAJEVO,22. listopada(Hina) - Bosna i Hercegovina uvela je mjeru zabrane uvoza svih vrsta peradi i pernate divljači kao i proizvoda od njihovog mesa te konzumnih jaja iz Hrvatske, izjavio je u subotu zamjenik ravnatelja Ureda za veterinarstvo BiH Nihad Fejzić.

Uvođenje ovakvih mjera naložio je krizni stožer BiH za sprječavanje širenja ptičje gripe koji se sastao na izvanrednoj sjednici u Sarajevu kako bi reagirao na pronalazak te bolesti u Hrvatskoj.

Krizni stožer je također naložio zabranu provoza kroz BiH svih vrsta divljači i peradi za Hrvatsku i iz nje, a uvedena je i mjera obvezne dezinfekcije vozila na ulazu iz Hrvatske u BiH.

U BiH je stupila na snagu i zabrana održavanja sajmova peradi i divljači te njihove prodaje na otvorenome.

Prema podacima kojima je do subote navečer raspolagao krizni stožer, na teritoriju BiH nije registriran nijedan slučaj ptičje gripe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙