FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjedniku Mesiću počasni doktorat Sveučilišta u Tuzli

SARAJEVO,12. listopada 2005.(Hina) - Hrvatskom predsjedniku StjepanuMesiću dodijeljeno je akademsko zvanje počasnog doktora znanostiSveučilišta u Tuzli, priopćeno je u srijedu iz tog sveučilišta.
SARAJEVO,12. listopada 2005.(Hina) - Hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću dodijeljeno je akademsko zvanje počasnog doktora znanosti Sveučilišta u Tuzli, priopćeno je u srijedu iz tog sveučilišta.

Senat tuzlanskog sveučilišta dodijelio je predsjedniku Mesiću počasni doktorat za promociju mira, tolerancije i suradnje među narodima i državama u jugoistočnoj i srednjoj Europi kao i univerzalnih europskih vrijednosti, navodi se u priopćenju.

Odluka je također utemeljena na prosudbi da je hrvatski predsjednik značajno pridonio razvitku društvene misli u oblasti pravnih i političkih znanosti kao i međunarodnih odnosa te afirmiranju priznavanja teritorijalne cjelovitosti Bosne i Hercegovine kao i razvitka ukupne suradnje Hrvatske i BiH.

Postupak dodjele počasnog doktorata predsjedniku Mesiću potaknula su znanstveno-nastavna vijeća Ekonomskog i Pravnog fakulteta u Tuzli.

Kako je najavljeno, svečanost uručenja doktorata predsjedniku Mesiću održat će se u Tuzli 8. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙