FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaštita za proizvođače vatrenog oružja

WASHINGTON,21. listopada 2005.(Hina) - Proizvođači vatrenog oružja uSjedinjenim Državama uskoro će dobiti dugoočekivanu zaštitu od tužbikoje bi ih mogle upropastiti.
WASHINGTON,21. listopada 2005.(Hina) - Proizvođači vatrenog oružja u Sjedinjenim Državama uskoro će dobiti dugoočekivanu zaštitu od tužbi koje bi ih mogle upropastiti.

Zastupnički dom Kongresa u četvrtak navečer izglasao je prijedlog zakona kojim se proizvođači vatrenog oružja štite od tužbi za odgovornost.

Zakon je već prihvatio američki Senat a predsjednik George W. Bush obećao je da će ga potpisati.

"Naši zakoni trebaju kažnjavati kriminalce koji upotrebljavaju pištolje da počine zločine, a ne proizvođače zakonitih proizvoda koji poštuju zakone", rekao je Bush reagirajući na zakon.

Zakon će zaustaviti poplavu tužba pojedinaca i mjesnih vlasti u Americi koji proizvođače i prodavače oružja drže odgovornima za nemar ako je njihovo oružje korišteno za izvršenje zločina.

Donošenje takva zakon već godinama je prioritet moćne američke Nacionalne udruge posjednika vatrenog oružja koja je za njega lobirala u Kongresu navodeći da je ključan za zaštitu proizvođača od stečaja zbog golemih sudskih odšteta.

Primjerice, osam žrtava napada snajperista u Washingtonu 2002. ili njihovi rođaci postigli su nagodbu s proizvođačem puške koja je upotrijebljena u napadima kao i s prodavačem koji ju je prodao o odšteti od 2,5 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙