FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD nije kadar krenuti u novi rat - iranski dužnosnik

TEHERAN, 9. listopada 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države nisu ustanju povesti rat protiv Irana, izjavio je u nedjelju iranskidužnosnik zadužen za pregovore o iranskom nuklearnom programu,ocijenivši da je pritisak Washingtona na Teheran tek "zastrašivanje".
TEHERAN, 9. listopada 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države nisu u stanju povesti rat protiv Irana, izjavio je u nedjelju iranski dužnosnik zadužen za pregovore o iranskom nuklearnom programu, ocijenivši da je pritisak Washingtona na Teheran tek "zastrašivanje".

"Nećemo morati ratovati. Stanje u Americi ne dopušta im da otvore novu bojišnicu", rekao je Ali Larijani, kako prenosi studentska agencija Isna.

"Rat s Iranom bio bi težak za njih. Žele nas zastrašiti jer misle da će nas tako dovesti do samoubojstva", dodao je, aludirajući na pritisak Amerike i Europe koje žele da Iran prekine osjetljivu nuklearnu djelatnost.

Iran uporno tvrdi da je njegov nuklearni program isključivo civilni i traži pravo nadzora nad obogaćivanjem urana budući da je potpisnik Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja.

No EU i SAD plaše se da bi Iran mogao zlorabiti nuklearni program u vojne svrhe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙