FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Bijeljini osvanuli "hitni i beskompromisni" zahtjevi za Trgom R. Karadžića

BANJA LUKA, 21. listopada 2005. (Hina) - Glasnogovornik Centra javnesigurnosti Bijeljina službeno je potvrdio kako su se u petak u ovomegradu pojavili plakati na kojima je istaknut zahtjev da se središnjibijeljinski Trg kralja Petra I Karađorđevića preimenuje u "Trg doktoraRadovana Karadžića".
BANJA LUKA, 21. listopada 2005. (Hina) - Glasnogovornik Centra javne sigurnosti Bijeljina službeno je potvrdio kako su se u petak u ovome gradu pojavili plakati na kojima je istaknut zahtjev da se središnji bijeljinski Trg kralja Petra I Karađorđevića preimenuje u "Trg doktora Radovana Karadžića".

Na plakatima koji su uočeni u petak u jutro na ulicama Miloša Obilića i Gavrila Principa u Bijeljini, osim heraldičkog simbola četiri ocila nalazi se tekst koji glasi: "Povodom davanja sarajevskom trgu imena Alije Izetbegovića srpski narod želi hitno i beskompromisno preimenovati glavni trg u Bijeljini u Trg doktora Radovana Karadžića".

Kako je službeno priopćeno, bijeljinska policija je nakon obavljenog uviđaja naložila komunalnoj policiji da plakate ukloni.

U sklopu obilježavanje druge obljetnice smrti prvoga predsjednika BiH, sarajevski Trg oslobođenja preimenovan je 19. listopada u Trg oslobođenja-Alija Izetbegović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙