FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RS: Humphryes očekuje nastavak pregovora o reformi policije

BANJA LUKA, 26. rujna 2005. (Hina) - Ako bi se tijekom narednih tjedanapostigao sporazum o reformi policije u Bosni i Hercegovini, BiH bi dokonca ove ili početkom naredne godine mogla otpočeti razgovore ostabilizaciji i pridruživanju Europskoj uniji, izjavio je u intervjuubanjalučkim "Nezavisnim novinama" od ponedjeljka šef izaslanstvaEuropske komisije u BiH Michael Humphryes.
BANJA LUKA, 26. rujna 2005. (Hina) - Ako bi se tijekom narednih tjedana postigao sporazum o reformi policije u Bosni i Hercegovini, BiH bi do konca ove ili početkom naredne godine mogla otpočeti razgovore o stabilizaciji i pridruživanju Europskoj uniji, izjavio je u intervjuu banjalučkim "Nezavisnim novinama" od ponedjeljka šef izaslanstva Europske komisije u BiH Michael Humphryes.

"Spremni smo nastaviti pregovore sa Srpskom demokratskom strankom (SDS), odnosno s predstavnicima Vlade Republike Srpske koji su iz SDS-a, ali pod uvjetom da iznesu konkretne prijedloge za reformu policije", izjavljuje Humphryes.

On naglašava kako EU neće odstupiti od uvjeta EU na kojima se reforma policije u BiH mora temeljiti, te da "'nema smisla vraćati se pregovorima ako nema konkretnih prijedloga".

"Za tri godine koliko sam ovdje, razvidno je da ne favoriziram niti jedan entitet, ali ovo konkretno pitanje sada je 'zaglavilo' u RS. Oni moraju donijeti tu odluku (o reformi policije) , ali i biti ispremni suočiti se sa sankcijama koje mogu nakon toga uslijediti", kazao je Humhryes u intervjuu 'Nezavisnim novinama'.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙