FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Butler: Nema kompromisa o načelima reforme policije u BiH

BANJA LUKA, 27. rujna 2005. (Hina) - Zamjenik visokog predstavnika uBiH Larry Butler izjavio je u utorak u Banjoj Luci kako OHR podupirenajavu vlade Republike Srpske da će ovoga tjedna organiziratikonzultacije s političkim strankama Republike Srpske o reformiranjupolicije u BiH, ali je istaknuo kako o osnovnim načelima reformepolicije ne može biti kompromisa.
BANJA LUKA, 27. rujna 2005. (Hina) - Zamjenik visokog predstavnika u BiH Larry Butler izjavio je u utorak u Banjoj Luci kako OHR podupire najavu vlade Republike Srpske da će ovoga tjedna organizirati konzultacije s političkim strankama Republike Srpske o reformiranju policije u BiH, ali je istaknuo kako o osnovnim načelima reforme policije ne može biti kompromisa.

"Svaki prijedlog koji bude rezultat konzultiranja aktualne vlade i političkih stranaka mora biti utemeljen na trima načelima EU o reformi policije, i u tom pogledu nema kompromisa", kazao je Butler aludirajući na organiziranje policije na državnoj razini, policiji izvan utjecaja politike i policijskim regijama koje ignoriraju entitetske crte razdvajanja.

Zamjenik visokog predstavnika je, naglašavajući da vladu RS "vodi Srpska demokratska stranka", podsjetio da "neće biti novih rokova za reformu policije".

"Ovo je ključni tjedan za BiH i za odnos međunarodne zajednice prema BiH jer se u ponedjeljak u Bruxellesu sastaju ministri vanjskih poslova EU kako bi analizirali stanje na Balkanu", kazao je Butler.

On je naglasio da "vlada koju vodi SDS zna što treba učiniti".

"Nadam se da neće potratiti naše i vaše vrijeme - ona će ili prihvatiti tri načela EU i građanima RS osigurati beneficije poput viza i novih radnih mjesta ili će odbaciti ta načela i vi ćete biti prisiljeni suočiti se s posljedicama", izjavio je zamjenik visokog predstavnika Butler u Banjoj Luci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙