FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Hrvatska djeca u Žepču od sutra bojkotiraju nastavu

SARAJEVO, 17. listopada 2005.(Hina) - Svi učenici hrvatskenacionalnosti s područja općine Žepče u središnjoj Bosni i Hercegoviniod utorka će prestati ići na nastavu, odlučilo je u ponedjeljakpovjerenstvo roditelja koje je potaknulo prosvjede zbog nezadovoljstvanastavnim planovima i programima koji se primjenjuju na tom području.
SARAJEVO, 17. listopada 2005.(Hina) - Svi učenici hrvatske nacionalnosti s područja općine Žepče u središnjoj Bosni i Hercegovini od utorka će prestati ići na nastavu, odlučilo je u ponedjeljak povjerenstvo roditelja koje je potaknulo prosvjede zbog nezadovoljstva nastavnim planovima i programima koji se primjenjuju na tom području.

Kako su prenijeli lokalni mediji, oko 600 roditelja učenika hrvatske nacionalnosti koji od ove godine polaze osnovnu školu po novom, devetogodišnjem nastavnom planu i programu, održalo je prosvjedno okupljanje tražeći da se taj plan i program suspendira kao i da se ovlasti u oblasti obazovanja sa županije prenesu na općinske vlasti.

Hrvati čine većinu Žepču, no ta se općina nalazi u sastavu Zeničko-dobojske županije gdje je znatna većina stanovnika bošnjačke nacionalnosti.

S obzirom da zahtjevi roditelja koji su postavljeni još u rujnu nisu ispunjeni, odluci roditelja osnovnoškolaca o bojkotu nastave u ponedjeljak su se odlučili pridružiti i roditelji djece koja polaze Srednju mješovitu školu u Žepču i koji rade po hrvatskom nastavnom planu i programu kao i učenika Katoličkog školskog centra.

Predsjednik povjerenstva roditelja Anto Pavlović najavio je kako će bojkot nastave potrajati sve dok se ne ispune postavljeni zahtjevi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙