FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik RS za promjene Ustava uz očuvanje RS

BANJA LUKA, 19. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Republike SrpskeDragan Čavić izjavio je u srijedu da je razgovor o ustavnim promjenamau BiH moguć pod uvjetom da svi sugovornici prihvate činjenicu kako jeRS "trajni administrativno-teritorijalni dio BiH" koji posjedujevlastiti dio nadležnosti i "ne ugrožava suverenitet i funkcionalnostBiH".
BANJA LUKA, 19. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić izjavio je u srijedu da je razgovor o ustavnim promjenama u BiH moguć pod uvjetom da svi sugovornici prihvate činjenicu kako je RS "trajni administrativno-teritorijalni dio BiH" koji posjeduje vlastiti dio nadležnosti i "ne ugrožava suverenitet i funkcionalnost BiH".

"Do rješenja ustavnih promjena u BiH može se doći samo konsenzusom unutar BiH što u potpunosti uvažava međunarodna zajednica a posebno zemlje članice Vijeća za implementaciju mira", izjavio je Čavić novinarima nakon susreta s veleposlanikom Velike Britanije u BiH Matthewom Rycroftom.

Čavić je dodao da je "vrlo izvjesno" da će BiH dobiti preporuku Europske komisije za početak pregovora o stabilizaciji i pridruživanju EU početkom prosinca ove godine.

Veleposlanik Matthew Rycroft izjavio je da potpisivanje Sporazuma o pridruživanju i stabilizaciji "neće preko noći riješiti probleme BiH" ali će to biti važan iskorak prema EU, investicijama i bezviznom režimu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙