FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jović pozdravio odluku EU o otvaranju pregovora s Hrvatskom

MOSTAR, 4. listopada 2005. (Hina) - Predsjedatelj Predsjedništva BiHIvo Miro Jović pozdravio je odluku Vijeća ministara Europske unije dase otvore pristupni pregovori s Republikom Hrvatskom za njezin ulazaku EU, rekavši kako je to važan događaj ne samo za građane RH, nego iza regiju jugoistočne Europe.
MOSTAR, 4. listopada 2005. (Hina) - Predsjedatelj Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović pozdravio je odluku Vijeća ministara Europske unije da se otvore pristupni pregovori s Republikom Hrvatskom za njezin ulazak u EU, rekavši kako je to važan događaj ne samo za građane RH, nego i za regiju jugoistočne Europe.

"Republika Hrvatska zaslužila je početak pregovora za skori ulazak u Europsku uniju", rekao je Jović večeras u izjavi Hercegovačkoj televiziji. "Sve nas koji živimo u BiH treba radovati početak pregovora Hrvatske za ulazak u EU. Sa susjednom Hrvatskom Bosna i Hercegovina ima 1100 km granice, a RH se pokazala kao veliki prijatelj BiH", rekao je Jović.

On je podsjetio kako je veliki broj Hrvata BiH ujedno i državljani RH naglasivši kako su Hrvati u BiH posebice radosni i ponosni zbog početka pregovora Republike Hrvatske za ulazak u Europsku uniju.

Jović je izrazio žaljenje što BiH još nije potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom zbog protivljenja tijela vlasti Republike Srpske reformi policijskih snaga u BiH. "Tijela vlasti Republike Srpske nisu prepoznale tijek vremena što se negativno odražava na sve građane BiH", rekao je Jović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙