FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Priprema se smjena člana Predsjedništva BiH Borislava Paravca?

SARAJEVO,20. rujna 2005.(Hina) - Srpski član Predsjedništva Bosne iHercegovine Borislav Paravac bit će smijenjen s te dužnosti,izvjestila je u utorak TV Federacije BiH (FTV).
SARAJEVO,20. rujna 2005.(Hina) - Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Borislav Paravac bit će smijenjen s te dužnosti, izvjestila je u utorak TV Federacije BiH (FTV).

Pozivajući se na neimenovane izvore iz međunarodnih organizacija u BiH, FTV je kao prvu vijest u središnjem dnevniku objavila smjenu Paravca ne navodeći razloge za to.

Pismena odluka o tome Paravcu će navodno biti dostavljena u srijedu.

Iz Ureda Visokog prestavnika za BiH (OHR) ranije tijekom dana je najavljeno da će Paddy Ashdown i ostali istaknuti dužnosnici međunarodnih organizacija u toj zemlji u četvrtak objaviti mjere koje će biti poduzete nakon što je propuštena prilika da se do desete obljetnice potpisivanja Daytonskog sporazuma započne s pregovorima o stabilizaciji i pridruživanju Europskoj uniji.

Otkazivanje tih pregovora uslijedilo je nakon što su predstavnici Republike Srpske odbili prihvatiti reformu policije u BiH na načelima na kojima inzistira Europska komisija.

Paravac nije bio izravno uključen u ove pregovore no njegova uloga u Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) smatra se značajnom.

Paravac je poznat po svojim radikalnim istupima a Ashdown ga je nedavno optužio da je vršio protuzakonite uplate na račun SDS-ova ogranka u Doboju.

Za člana Predsjedništva BiH Paravac je izabran 2003. godine nakon što je ostavku na tu dužnost bio prisiljen podnijeti Mirko Šarović.

Šarović je označen odgovornim za protuzakonitu vojnu suradnju Republike Srpske s režimom Sadama Huseina u vrijeme kada je Irak bio pod sankcijama UN-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙