FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDF: Sporazum o dvojnom državljanstvu BiH i RH diskriminira Srbe

BANJA LUKA , 23. rujna 2005. (Hina) - Srpski demokratski forum (SDF)predlaže izmjene Sporazuma o dvojnom državljanstvu između BiH iRepublike Hrvatske prije no što ga potvrdi Parlament BiH, izjavio jenovinarima u petak voditelj Ureda SDF u Banjoj Luci Drenko Gaćeša.
BANJA LUKA , 23. rujna 2005. (Hina) - Srpski demokratski forum (SDF) predlaže izmjene Sporazuma o dvojnom državljanstvu između BiH i Republike Hrvatske prije no što ga potvrdi Parlament BiH, izjavio je novinarima u petak voditelj Ureda SDF u Banjoj Luci Drenko Gaćeša.

"Srbi koji su izbjegli iz Hrvatske, a koji po mjestu rođenja uživaju državljanstvo BiH, ne mogu temeljem ovog Sporazuma ostvariti imovinska prava prije nego što steknu hrvatsko državljanstvo i osobnu iskaznicu" , kazao je Gaćeša.

On je podsjetio da su Bošnjaci koji su izbjegli iz BiH, u Hrvatskoj dobili državljanstvo i osobne dokumente.

Gaćeša drži da Sporazum o dvojnom državljanstvu ne tretira izbjeglice na isti način, odnosno diskriminira Srba izbjegle iz Hrvatske.

On je upozorio srpske izbjeglice iz Republike Hrvatske da što prije podnesu zahtjev za stambeno zbrinjavanje jer rok istječe 30. rujna ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙