FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Granić o novcu iz Hrvatske koji je stizao u Mosta - list

MOSTAR, , 17. listopada 2005. (Hina) - Bivši hrvatski ministar vanjskihposlova Mate Granić izjavio je za mostarski Dnevni list od ponedjeljkakako su vrlo male šanse da se nekoga u Hrvatskoj optuži za nelegalnoslanje financijske pomoći Hrvatima u BiH, zbog čega je nedavnonepravomoćno na deset godina zatvora osuđen bivši član PredsjedništvaBiH Ante Jelavić, koji je trenutačno u bijegu.
MOSTAR, , 17. listopada 2005. (Hina) - Bivši hrvatski ministar vanjskih poslova Mate Granić izjavio je za mostarski Dnevni list od ponedjeljka kako su vrlo male šanse da se nekoga u Hrvatskoj optuži za nelegalno slanje financijske pomoći Hrvatima u BiH, zbog čega je nedavno nepravomoćno na deset godina zatvora osuđen bivši član Predsjedništva BiH Ante Jelavić, koji je trenutačno u bijegu.

"Jedina osoba koja je bila upućena u to i odgovorna predsjedniku Tuđmanu je pokojni ministar obrane Hrvatske Gojko Šušak", izjavio je Granić u interviewu Dnevnom listu. Naglasio je kako je Šušak imao najbolje informacije o tijekovima novca koji je iz Hrvatske upućivan u BiH.

Granić je kazao kako bi bilo nepravedno govoriti o Šušku sada kad on ne može odgovoriti. "O tom pitanju, o toj temi više se nema s kim razgovarati", dodao je Granić komentirajući mogućnost eventualnog sudskog gonjenja u Hrvatskoj radi slanja novca u BiH.

Nedavno se hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, komentirajući sudsku presudu Anti Jelaviću i njegov bijeg, zauzeo za pokretanje istrage i u Hrvatskoj o kanalima kojima je novac iz Zagreba stizao u Mostar kao pomoć Hrvatima u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙