FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Revija malih književnosti od 4. do 8. listopada

ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Zagrebački književni klub KK "Booksa"od 4. do 8. listopada priređuje u Zagrebu prvu Reviju malihknjiževnosti, kojoj je svrha predstavljanje u Hrvatskoj najmlađenaraštaje pisaca iz zemalja regije koja se proteže od Austrije doGrčke.
ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Zagrebački književni klub KK "Booksa" od 4. do 8. listopada priređuje u Zagrebu prvu Reviju malih književnosti, kojoj je svrha predstavljanje u Hrvatskoj najmlađe naraštaje pisaca iz zemalja regije koja se proteže od Austrije do Grčke.

Ovogodišnja revija posvećena je mladim bosanskohercegovačkim piscima čija je zemlja partner Revije malih književnosti, a devetero će ih svoja prva literarna djela predstaviti hrvatskoj javnosti, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare organizatorica toga projekta Vanje Pavlović, Miljenke Buljević i Maje Župan.

Napomenule su kako je jedna od odrednica Revije sustavni prikaz nacionalnih scena pojedinih zemalja, s naglaskom na zemlje jugoistočne Europe, književnosti kojih su manje zastupljene u Hrvatskoj, i s kojima dijelimo kulturno i književno nasljeđe.

Sudionici Revije mlađi su od 40 godina, a ove je godine pozvano devet prozaika i pjesnika iz BiH po odabiru Faraha Tahirbegovića i Envera Kazaza.

Po riječima organizatorica Revija malih književnosti sastoji se od četiriju književnih večeri u "Booksi", na kojima će se predstavati pozvani književnici, i dviju javnih tribina o književnoj suradnji BiH i Hrvatske.

Bit će postavljena i izložba Andreja Đerkovića pod nazivom "Zaborav ubija".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙