FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska će pomoći BiH u izradi novih poreznih zakona

WASHINGTON,25. rujna(Hina) - Hrvatska će pružiti Bosni i Hercegovinipomoć u izradi poreznih propisa te uspostavljanju sustava internefinancijske kontrole, rečeno je u nedjelju u Washingtonu na susretuhrvatskog ministra financija Ivana Šukera i predsjedavajućeg Vijećaministar BiH Adnana Terzića.
WASHINGTON,25. rujna(Hina) - Hrvatska će pružiti Bosni i Hercegovini pomoć u izradi poreznih propisa te uspostavljanju sustava interne financijske kontrole, rečeno je u nedjelju u Washingtonu na susretu hrvatskog ministra financija Ivana Šukera i predsjedavajućeg Vijeća ministar BiH Adnana Terzića.

Šuker se na rubu godišnje skupštine Svjetske banke i MMF-a na Terzićevu inicijativu sastao s izaslanstvom BiH u kojem su bili i ministrica financija Ljerka Marić te ministar vanjske trgovine i vanjskih odnosa Dragan Doko.

Šuker i Terzić su razgovarali o poreznim propisima u Hrvatskoj i BiH "te su dogovorili da će ministarstvo financija Republike Hrvatske pružiti Bosni i Hercegovini punu potporu u izradi novih zakona, posebice u svezi poreza na dodanu vrijednost", priopćilo je hrvatsko izaslanstvo nakon susreta.

Šuker je izrazio spremnost da u listopadu ove godine posjeti Sarajevo radi utvrđivanja pojedinosti i pružanja tehničke pomoći BiH na području financija.

Osim u izradi poreznih propisa, hrvatsko ministarstvo financija dat će BiH i savjete oko uvođenja sustava interne revizije i kontrole, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙