FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivo Miro Jović u Hrvatskom zagorju

KRAPINA, 16. listopada 2005. (Hina) - Daytonski je sporazum donioprekid rata u Bosni i Hercegovini ali ne i mir, izjavio jepredsjedavajući Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović u nedjelju u Krapinigdje je u krapinskom Pučkom otvorenom učilištu bio gost Hrvatskeudruge Muži zagorskog srca.
KRAPINA, 16. listopada 2005. (Hina) - Daytonski je sporazum donio prekid rata u Bosni i Hercegovini ali ne i mir, izjavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović u nedjelju u Krapini gdje je u krapinskom Pučkom otvorenom učilištu bio gost Hrvatske udruge Muži zagorskog srca.

"Moćnici su nam u Daytonu skrojili kape, a da nam nisu prije izmjerili glave. Tako da je danas BiH država u svijetu bez presedana - zemlja sa 2 entiteta i 3 naroda", rekao je Jović.

"Hrvatska konstitutivnost na cijelom području BiH čista je floskula budući da je naš narod zapostavljen na svim razinama vlasti, a i jedini nemamo svoj medij", kazao je između ostalog predsjednik Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović u nedjelju u Krapini.

Jović je u krapinskom Pučkom otvorenom učilištu bio gost Hrvatske udruge Muži zagorskog srca, koji su mu bili i domaćini za njegova cjelodnevnog posjeta Hrvatskom zagorju. Govoreći o sadašnjem stanju i perspektivi Hrvata u BiH, predsjednik Jović istakao je kako Bosna i Hercegovina treba reformirati svoju društvenu zajednicu i prilagoditi se načelima suvremene Europe. Jović je najavio kako će se do prosinca u BiH osnovati i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) BiH. U pratnji stoloravnatelja "Muža zagorskog srca" dr. Rajka Fureša i ostalih uglednika, Ivo Miro Jović posjetio je naše najveće marijansko svetište u Mariji Bistrici, u kojoj je nazočio misi u svetištu kardinala Alojzija Stepinca na otvorenom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙