FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ured Predsjednika: Dayton nije bio temom u New Yorku

ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Daytonski sporazum nije bio temomnijednog od brojnih sastanaka što ih je hrvatski predsjednik StjepanMesić imao sa stranim državnicima u New Yorku, a lansiranje neistina osadržaju boravka predsjednika Mesića u New Yorku u funkciji jeprešućivanja ključnih poruka što ih je on tom prilikom uputio,priopćeno je u ponedjeljak iz Ureda za odnose s javnošću predsjednikaRepublike.
ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Daytonski sporazum nije bio temom nijednog od brojnih sastanaka što ih je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić imao sa stranim državnicima u New Yorku, a lansiranje neistina o sadržaju boravka predsjednika Mesića u New Yorku u funkciji je prešućivanja ključnih poruka što ih je on tom prilikom uputio, priopćeno je u ponedjeljak iz Ureda za odnose s javnošću predsjednika Republike.

"S obzirom na napise u medijima o navodnom lobiranju predsjednika RH za ukidanje entiteta u Bosni i Hercegovini, naglašavamo kako Dayton nije bio tema niti jednog od brojnih sastanaka što ih je predsjednik Mesić imao sa stranim državnicima u New Yorku", kaže se u priopćenju.

Ured hrvatskog predsjednika reagirao je na tvrdnje srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Borislava Paravca, koji je ponedjeljak u priopćenju predsjednika RH optužio za zalaganje za izmjene Daytonskog sporazuma i "grubo miješanje u unutarnje stvari suverene države".

Paravac u priopćenju ocjenjuje kako je "potpuno neprimjereno i iznenađujuće da šef jedne države intenzivno radi na promjeni ustavne strukture druge države", što je, prema njegovom stajalištu, radio predsjednik Mesić u istupu pred Općom skupštinom Ujedinjenih naroda prošlog tjedna u New Yorku te poziva predstavnike međunarodne zajednice u BiH na osudu takvog ponašanja predsjednika RH.

U priopćenju Odjela za informiranje Ureda predsjednika Republike te se ocjene u potpunosti odbacuju.

"Ne možemo se oteti dojmu da je lansiranje neistina o sadržaju boravka predsjednika Mesića u New Yorku, gdje je sudjelovao u radu jubilarnog 60. zasjedanja Opće skupštine UN-a, u funkciji prešućivanja ključnih poruka što ih je on tom prilikom uputio, odnosno skretanja pozornosti javnosti s tih poruka, koje afirmiraju Hrvatsku kao odgovornu članicu međunarodne zajednice s jasno utvrđenim stajalištima o akutnim problemima suvremenog svijeta", kaže se u priopćenju koje je potpisala pročelnica Odjela za informiranje Danijela Barišić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙