FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Banja Luci otkrivena tiskara falsificiranih dokumenata

BANJA LUKA, 15. listopada 2005. (Hina) - Banjalučka policija otkrila jeu petak ujutro u podrumima robne kuće "Adria" u centru grada dobroskrivenu tiskaru falsificiranih dokumenata državnih organa BiH, pa čaki zemalja Europske unije, prenose Nezavisne novine u broju od subote.
BANJA LUKA, 15. listopada 2005. (Hina) - Banjalučka policija otkrila je u petak ujutro u podrumima robne kuće "Adria" u centru grada dobro skrivenu tiskaru falsificiranih dokumenata državnih organa BiH, pa čak i zemalja Europske unije, prenose Nezavisne novine u broju od subote.

U policijskoj akciji koja je izvedena po nalogu Odjela za borbu protiv organiziranog kriminala Okružnog tužiteljstva u Banja Luci uhićene su tri osobe, a pretražena je i jedna tiskara u naselju Nova Varoš i tri obiteljske kuće.

Tiskara u podrumima "Adrije" bila je dobro skrivena i do nje se dolazilo kroz ulaz koji se nalazio u napuštenoj odvjetničkoj kancelariji, a među zaplijenjenim dokazima su gotovo svi pečati i obrasci koji se koriste u općinama, kantonima, entitetima i državnim institucijama BiH.

U tiskari je falsificirano gotovo sve - od običnih obrazaca za takse, pa do diploma. Policija je pronašla i krivotvorena uvjerenja o nekažnjavanju koja se, kako je uobičajeno, izdaju prilikom zapošljavanja u državnoj službi.

Među ostalim, pronađena su i falsificirana uvjerenja o položenom ispitu za javne bilježnike u BiH, iako se ti ispiti tek pripremaju, kao i diplome o položenom ispitu za javne bilježnike u nekim zemljama EU.

Glasnogovornik Centra javne sigurnosti odbio je komentirati informacije iz neimenovanih policijskih izvora navodeći da je "istraga još u tijeku", ali je najavio kako će tijekom subote biti izdano službeno priopćenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙