FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Terzić ne kani podnositi ostavku

BANJA LUKA, 2. listopada 2005. (Hina) - Predsjedavajući Vijećaministara BiH Adnan Terzić izjavio je u intervjuu za nedjeljni brojlista Nezavisne novine kako nema namjeru podnijeti ostavku nakon štoje najjača stranka iz Republike Srpske - Srpska demokratska stranka(SDS), uskratila potporu vladi BiH.
BANJA LUKA, 2. listopada 2005. (Hina) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić izjavio je u intervjuu za nedjeljni broj lista Nezavisne novine kako nema namjeru podnijeti ostavku nakon što je najjača stranka iz Republike Srpske - Srpska demokratska stranka (SDS), uskratila potporu vladi BiH.

"Ne znam šta u ovom slučaju znači uskratiti potporu, a ne tražiti glasovanje o povjerenju Vijeću ministara. Ukoliko se traži glasovanje o povjerenju, onda to može biti put da se raspadne Vijeće ministara BiH. Ovako ne bih ulazio u špekulacije", rekao je Terzić.

SDS je zauzela svoje stajalište koje je proizvod uzavrelog političkog ozračja zbog neprihvaćanja tri ključna principa Europske unije o reformi policije, te pritiska međunarodne zajednice, naglašava Terzić, dodajući kako postoje "realni izgledi da se ta atmosfera prevlada, da se strasti smire i da se nađe ključ za nastavak europskog puta Bosne i Hercegovine".

On je također "ohrabren" obećanjima o pomoći američke administracije i vjeruje u uspjeh reforme policije.

"S obzirom na to da sam dobio čvrsta uvjeravanja državnog podtajnika za politička pitanja SAD Nicholasa Burnsa da će se američka vlada aktivno uključiti u iznalaženje rješenja za reformu policije...ja sam više optimist nego što sam bio prije odlaska u SAD", tvrdi predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

On također naglašava kako SAD žele da BiH što prije počne pregovore o Sporazmu o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom.

"SAD će zajedno sa svojim europskim partnerima pokušati uvjeriti sve u BiH da bez reforme policije dovodimo u pitanje budućnost naše zemlje. Također, to znači da dovodimo u pitanje politiku SAD-a koje žele stabilnu i prosperitetnu BiH", izjavljuje Terzić.

Predstavnici međunarodne zajednice u subotu su izrazili nezadovoljstvo najnovijim prijedlozima o reformi policije u BiH koje je u petak objavila Vlada RS jer nisu utemeljeni na tri temeljna načela Europske komisije, a ona podrazumijevaju ustrojavanje policije na državnoj razini, njeno oslobađanje od političkih utjecaja i organiziranje policijskih regija neovisno od entitetskih crta razdvajanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙