FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatske stranke osuđuju RS zbog protivljenja reformi policije

MOSTAR, , 15. rujna 2005. (Hina) - Hrvatske političke stranke u BiHosuđuju odluku Narodne skupštine Republike Srpske kojom se odbacujereforma policijskih snaga u BiH po europskim standardima, čime je,kako se ističe, propala prigoda da u povodu skorašnje deseteobljetnice potpisivanja Daytonskog sporazuma Bosna i Hercegovinapotpiše s Europskom unijom Sporazum o stabilizaciji i pridruživanjušto se smatra prvim korakom neke zemlje u uključivanju u Europskuuniju.
MOSTAR, , 15. rujna 2005. (Hina) - Hrvatske političke stranke u BiH osuđuju odluku Narodne skupštine Republike Srpske kojom se odbacuje reforma policijskih snaga u BiH po europskim standardima, čime je, kako se ističe, propala prigoda da u povodu skorašnje desete obljetnice potpisivanja Daytonskog sporazuma Bosna i Hercegovina potpiše s Europskom unijom Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju što se smatra prvim korakom neke zemlje u uključivanju u Europsku uniju.

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH osudila je protivljenje vlasti Republike Srpske predloženim reformama policije u BiH. "Ponašanje Narodne skupštine RS i srpskih predstavnika u pregovorima o reformi policije je neodgovorno jer nisu prepoznali važnost reforme policije pa će zbog njihova takvog držanja sada ispaštati cijela BiH", rekao je glasnogovornik HDZ-a BiH Mišo Relota.

Hrvatska seljačka stranka (HSS) BiH izrazila je zabrinutost što je Narodna skupština RS odbila prihvatiti reformu policije po europskim standardima. "Takav postupak produbljuje krizu u BiH i cijelu BiH još više udaljava od normalizacije i izlaska iz žarišta političke i svake druge krize", priopćio je HSS BiH.

Hrvatska narodna zajednica BiH je zamjerila međunarodnoj zajednici što tolerira ponašanje vlasti Republike Srpske u vezi s reformom policije, čime je, po mišljenju te stranke, "Bosna i Hercegovina dotaknula dno političke neozbiljnosti". Hrvatska narodna zajednica pozvala je Vijeće za provedbu mira, koje nadzire provedbu Daytonskog sporazuma, da proglasi propast tog sporazuma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙