FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDS najavljuje povlačenje iz vlasti u RS i Vijeća ministara BiH

BANJA LUKA, 27. rujna 2005. (Hina) - Predsjedništvo Srpske demokratskestranke (SDS), nakon sjednice održane u ponedjeljak navečer u BanjojLuci, službeno je priopćilo da očekuje potporu stranačke većine uparlamentu Republike Srpske u "osudi političke odmazde prema SDS",kako je ova stranka ocijenila mjere koje je uveo Visoki predstavniknakon što je Narodna skupština RS odbila podržati reforme na kojimainzistira Europska komisija kao na preduvjetu početka pregovora ostabilizaciji i pridruživanju.
BANJA LUKA, 27. rujna 2005. (Hina) - Predsjedništvo Srpske demokratske stranke (SDS), nakon sjednice održane u ponedjeljak navečer u Banjoj Luci, službeno je priopćilo da očekuje potporu stranačke većine u parlamentu Republike Srpske u "osudi političke odmazde prema SDS", kako je ova stranka ocijenila mjere koje je uveo Visoki predstavnik nakon što je Narodna skupština RS odbila podržati reforme na kojima inzistira Europska komisija kao na preduvjetu početka pregovora o stabilizaciji i pridruživanju.

"Ukoliko do toga ne dođe, SDS više neće imati razloga da sudjeluje u parlamentarnoj većini, a zastupnici ove stranke pokrenuti će pitanje povjerenja Vijeću ministara BiH", kaže se u priopćenju SDS, koja najavljuje da će pokrenuti tužbu i sudski proces protiv visokog predstavnika Paddy Ashdowna zbog, kako navode, "kršenja ljudskih prava i sloboda počinjenih nad članovima i predstavnicima SDS tijekom njegova mandata u BiH".

Predsjedništvo SDS spočitava Visokom predstavniku da su mjere koje je prema ovoj stranci izrekao 22. rujna dovele SDS do "potpunog financijskog sloma".

U izjavi novinarima nakon zasjedanja Predsjedništva SDS-a, predsjednik stranke Dragan Čavić kazao je kako je Ashdownovim mjerama praktički onemogućeno svako djelovanje stranke te da ona, pod ovih uvjetima, neće biti u prilici niti sudjelovati u izborima naredne godine.

Zamjenik predsjednika SDS-a Mladen Bosić u subotu je izjavio kako je najnovijim mjerama Visokog predstavnika ovoj stranci onemogućeno da podmiruje tekuća dugovanja za komunalije, a funkcioniranje stranačke infrastrukture je "paralizirano".

Visoki predstavnik za BiH je, nakon odbijanja te stranke da prihvati reformu policije, nametnuo stroga ograničenja njezina financijskog poslovanja. Svi računi stranke praktično su blokirani, a stranačkom ogranku u Doboju naloženo je da vrati novac koji je stigao od donatora-članova SDS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙