FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: OHR najavio mogućnost prijevremenih izbora

MOSTAR , 28. rujna 2005. (Hina) - Ured visokog predstavnika međunarodnezajednice u BiH (OHR) najavio je u srijedu mogućnost održavanjaprijevremenih parlamentarnih izbora u BiH, zakazanih za jesen 2006.godine, ako Srpska demokratska stranka ostvari svoje prijetnje iistupi iz državnih tijela vlasti BiH.
MOSTAR , 28. rujna 2005. (Hina) - Ured visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH (OHR) najavio je u srijedu mogućnost održavanja prijevremenih parlamentarnih izbora u BiH, zakazanih za jesen 2006. godine, ako Srpska demokratska stranka ostvari svoje prijetnje i istupi iz državnih tijela vlasti BiH.

Glasnogovornica mostarskog Ureda visokog međunarodnog predstavnika (OHR) Sanela Tunović izjavila je na konferenciji za novinare kako su prijevremeni izbori u BiH jedna od opcija ako neka od vladajućih stranaka, odnosno Srpska demokratska stranka, odluči ne sudjelovati u tijelima vlasti BiH.

Srpska demokratska stranka je zaprijetila istupanjem iz državnog parlamenta BiH i izglasavanjem nepovjerenja Vijeću ministara BiH ako visoki predstavnik Paddy Ashdown ne povuče svoju nedavnu odluku kojom se toj stranci nameću kazne ograničavanja financijskog poslovanja, odnosno blokiranje njezinih računa. Na takvu kaznu Ashdown se odlučio nakon što je Srpska demokratska stranka odbila prihvatiti reformu policije u BiH, što je jedan od ključnih uvjeta za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom.

Takvu Ashdownovu kaznu vodstvo Srpske demokratske stranke je ocijenilo kao "zabranu stranke" jer će, kako tvrde, blokada računa Srpske demokratske stranke izazvati njezin "potpuni financijski slom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙