FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ BiH odbacio zahtjev za ponovnim izborom predsjednika

MOSTAR, 7. listopada 2005. (Hina) - Predsjedništvo HDZ BiH u petak jeodbilo zahtjev Političkog odbora Europske pučke stranke da se ponoviizbor za predsjednika te stranke i u pismu predsjedniku Europske pučkestranke Wilfriedu Martensu, predsjedništvo HDZ BiH tvrdi da je naSaboru stranke ovog ljeta za predsjednika izabran Dragan Čović, nademokratski način uz poštivanje izborne procedure.
MOSTAR, 7. listopada 2005. (Hina) - Predsjedništvo HDZ BiH u petak je odbilo zahtjev Političkog odbora Europske pučke stranke da se ponovi izbor za predsjednika te stranke i u pismu predsjedniku Europske pučke stranke Wilfriedu Martensu, predsjedništvo HDZ BiH tvrdi da je na Saboru stranke ovog ljeta za predsjednika izabran Dragan Čović, na demokratski način uz poštivanje izborne procedure.

Čovićev protukandidat za predsjednika HDZ-a BiH više je puta javno optužio Čovića da je za predsjednika stranke izabran uz nepravilnosti jer je, kako je tvrdio, u glasačkoj kutiji bilo više listića no sudionika Sabora s pravom glasa. Ljubić se stoga žalio Europskoj pučkoj stranci, u kojoj HDZ BiH ima status promatrača.

Politički odbor Europske pučke stranke početkom listopada pismom je izvijestio HDZ BiH da se prihvaćaju navodi iz Ljubićeve žalbe i predlaže se ponavljanje izbora predsjednika HDZ-a BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙