FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europska pučka stranka za nove izbore u HDZ-u

SARAJEVO,6. listopada 2005.(Hina) - Europska pučka stranka (EPP)uvažila je pritužbu Bože Ljubića na regularnost postupka izborapredsjednika Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ)kada je na čelo te stranke došao Dragan Čović te je zatražila njihovoponavljanje, doznaje u četvrtak Hina iz diplomatskih izvora u BiH.
SARAJEVO,6. listopada 2005.(Hina) - Europska pučka stranka (EPP) uvažila je pritužbu Bože Ljubića na regularnost postupka izbora predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ) kada je na čelo te stranke došao Dragan Čović te je zatražila njihovo ponavljanje, doznaje u četvrtak Hina iz diplomatskih izvora u BiH.

Božo Ljubić bio je protukandidat Čoviću na Saboru HDZ BiH održanom u srpnju ove godine i sumnjajući u regularnost ishoda glasovanja uputio je žalbu Europskoj pučkoj stranci čiji je HDZ BiH pridruženi član u svojstvu promatrača.

Razmatrajući navode iz žalbe i okolnosti pod kojima je održan posljednji sabor HDZ BiH, Politički ured EPP-a jednoglasno je zaključio kako Čovićev izbor nije bio regularan.

Predsjednik EPP, bivši belgijski premijer Wilfried Martens, o tome je 3. listopada i pismeno izvijestio središnjicu HDZ BiH u Mostaru.

"U cilju zaštite političkog integriteta i vrijednosti Europske pučke stranke i HDZ-a BiH kao promatrača u njoj, ustrajemo na održavanju novih predsjedničkih izbora kao jedinog demokratskog lijeka za novonastalu situaciju", stoji u Martensovu pismu.

Predsjednik EPP dodaje da odgovor o ovom zahtjevu očekuje od vodstva HDZ-a BiH do 7. studenoga ističući kako se nada da će se o iznesenim preporukama "ozbiljno razmisliti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙