FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbijen zahtjev za ukidanje odvojenih nacionalnih škola

MOSTAR, 28. rujna 2005. (Hina) - Općinsko vijeće Rama/Prozor danas jeodbilo zahtjev mjesnih hrvatskih roditelja da se ukine nedavna odlukaOpćinskog vijeća kojom se utemeljuje posebna osnovna škola nabosanskom jeziku, potvrdio je u srijedu predsjednik Općinskog vijećaRama/Prozor Sead Čolak.
MOSTAR, 28. rujna 2005. (Hina) - Općinsko vijeće Rama/Prozor danas je odbilo zahtjev mjesnih hrvatskih roditelja da se ukine nedavna odluka Općinskog vijeća kojom se utemeljuje posebna osnovna škola na bosanskom jeziku, potvrdio je u srijedu predsjednik Općinskog vijeća Rama/Prozor Sead Čolak.

Općinsko vijeće Rama/Prozor, u kojem su u većini hrvatski zastupnici HDZ BiH i bošnjački zastupnici Stranke demokratske akcije, nedavno je odlučilo da se iz dosadašnje mjesne Osnovne škole "Marko Marulić", koju su pohađala i hrvatska i bošnjačka djeca, utemelji posebna škola pod nazivom "Alija Isaković" namijenjena bošnjačkoj djeci.

Takva odluka Općinskog vijeća Rama/Prozor izazvala je kritike međunarodnih dužnosnika u BiH te predstavnika oporbenih političkih stranaka u BiH.

Protivnici utemeljenja odvojenih nacionalnih škola ističu kako se na taj način potiču nove nacionalne podjele u BiH, dok zagovornici takvih škola (s nacionalnim predznakom) ističu kako je to doprinos očuvanju nacionalnih, kulturoloških i jezičkih posebnosti u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙