FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga Antonia Šibera "Svemir kao slagalica"

ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Knjiga mladoga hrvatskog fizičaraAntonia Šibera "Svemir kao slagalica" u izdanju Školske knjigepredstavljena je danas u Zagrebu.
ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Knjiga mladoga hrvatskog fizičara Antonia Šibera "Svemir kao slagalica" u izdanju Školske knjige predstavljena je danas u Zagrebu.

O knjizi su govorili akademik Vladimir Paar, nakladnik Damir Mikuličić, recenzent knjige Matko Milin i autor. Akademik Paar je ocijenio kako je knjiga novi doprinos popularizaciji kvantne fizike u Hrvatskoj.

Šiberova istraživanja su sam vrh svjetske znanosti, ustvrdio je Paar dodavši kako autor knjigom koja popularizira znanost vraća dug svojoj zemlji.

Autor je u knjizi napravio izvrsne prijelaze unutar prirodnih znanosti povezivanjem fizike, kemije i biologije, ocijenio je Mikuličić.

"Šiber polazi od temeljnih istraživanja u teorijskoj fizici čvrstoga stanja, podsjetio je Milin, dodavši kako preko "pojedinih dijelova kemije obuhvaća žive strukture i staničnu biologiju".

Knjiga "Svemir kao slagalica" (202 str.) u pet poglavlja obrađuje kvantnu fiziku i konstrukciju svemira od Demokrita iz Abdere do kvantne mehanike, tvari koje opažamo kao nakupinu atoma, arhitekturu živih i neživih tvari, pitanje manipuliranje atomima te nanotehnologiju i nanorobote.

Antonio Šiber (1972.) je autor više znanstvenih radova objavljenih u međunarodnim časopisima. Vodi projekte za popularizaciju znanosti. Trenutno radi na projektu "Rječnik i atlas nanoznanosti i nanotehnologije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙