FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljan zbirka pjesma "Sol Elafita" Ivane Bačić-Serdarević

ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - "Sol Elafita", naziv je danaspredstavljene zbirke pjesama Ivane Bačić-Seredarević, koja više od 20godina živi i radi u Australiji.
ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - "Sol Elafita", naziv je danas predstavljene zbirke pjesama Ivane Bačić-Seredarević, koja više od 20 godina živi i radi u Australiji.

Ta druga zbirka pjesama Ivane Bačić-Sredarević prožeta je ljubavnim pjesmama, s puno nostalgije i čežnje, rekao je na predstavljanju Nikola Jelinčić, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika, koja je izdavač knjige zajedno s Croatian Studies Centre Macquarie University iz Sydneya.

Zbirka se sastoji od 90 pjesama uglavnom slobodnoga stiha, a podijeljena je u pet poglavlja - "Bijele kiše", "Plavo gorje", "Ikarov let", "Sol Elafita" i "Talija".

Zbirka "Sol Elafita" dokaz je koliko je čežnja za rodnim krajem duboko proživljena i koliko književna riječ ili stih, bolje od bilo koje političke retorike, mogu povezati dijasporu i domovinu, piše u recenziji Živan Filippi.

U pjesmama prevladava snažan osjećaj nostalgije, a pjesnikinja traži riječi kojima bi izrazila osjećaj ljubavi prema rodnom kraju i voljenoj osobi, ali te riječi "ne postoje", kao što naslov jedne pjesme i sam kazuje.

Ivana Bačić-Seredarević, podrijetlom s Korčule, otišla je sa 19 godina iz Hrvatske u Sydney gdje i danas živi. Radi kao spikerica, novinarka i povremena urednica na australskoj državnoj radio postaji, SBS radiju Sydney, na emisiji na hrvatskom jeziku.

Uz zbirku "Sol Elafita" objavila je i zbirku "Mirišljava trava" i roman "Mojmir". Mnoge su joj pjesme uvrštene u zbirke i antologije na hrvatskom i engleskom jeziku, a neke su i uglazbljene. U pripremi je za tisak njezina zbirka poezije "Hrvatska dijaspora".

(Hina) xmb ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙