FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljena Piskačeva knjiga " 'Nebeska Srbija' u Hrvatskoj - mit, zbilja, oprost, zaborav, obnova"

ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Zaprešićki nakladnik Grafičkistudio predstavio je večeras u Zagrebu knjigu književnika ipublicista Nenada Piskača " 'Nebeska Srbija' u Hrvatskoj - mit,zbilja, oprost, zaborav, obnova".
ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Zaprešićki nakladnik Grafički studio predstavio je večeras u Zagrebu knjigu književnika i publicista Nenada Piskača " 'Nebeska Srbija' u Hrvatskoj - mit, zbilja, oprost, zaborav, obnova".

O knjizi su govorili profesor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu Marko Samardžija, povjesničar Josip Jurčević, u ime nakladnika Josip Brkić i autor.

Prof. Samardžija rekao je kako su u knjizi objavljeni izvorni dokumenti o događajima "s druge strane" bojišnice, naglasivši kako srpsku pobunu u Republici Hrvatskoj posebno osvjetljavaju objavljeni dokumenti o ulogama Miloševićeve ideologije i Srpske pravoslavne crkve u toj pobuni.

Piskač je u knjizi objavio cijeli niz izvornih dokumenata koje hrvatska javnost do sada nije imala prigode upoznati, a objavljena dokumentacija ruši cijeli niz optužnica podignutih protiv Republike Hrvatske pred Sudom u Haagu, kazao je povjesničar Jurčević.

Ocijenio je da ti dokumenti vjerodostojno svjedoče o "multiinstitucionalno pripremanom projektu velikosrpske agresije" na Hrvatsku.

Također autor knjige upućuje i na povijesnu pouku glede srpske agresije na Hrvatsku, s nizom egzaktnih podataka, a u knjizi su navedeni i neki sudionici u agresiji na Hrvatsku, napomenuo je Jurčević.

"Ponovno ustoličeni u hrvatske državne institucije čekaju novu povijesnu prigodu kako bi bili spremni uspješno izvesti novu agresiju na Hrvatsku", dodao je.

Knjiga "'Nebeska Srbija' u Hrvatskoj - mit, zbilja, oprost, zaborav, obnova" (319 str.) u 40 poglavlja, uz ino, raščlanjuje jugoslavensku krinku velikosrpske politike od masovne preobrazbe četnika u partizane, preko "bala vampira" na Gazimestanu i proglašenja ratnog stanja, do preobrazbe jučerašnjih srpskih terorista u vlast.

Na kraju knjige autor je u prilozima objavio eseje Ive Korskoga, Joška Kontića i prilog novinara Roberta Šretera "Hoće li biskupi u Haag?"

U knjizi su objavljeni sažetci na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, literatura i kazalo imena.

Predgovor Piskačevoj knjizi " 'Nebeska Srbija' u Hrvatskoj - mit, zbilja, oprost, zaborav, obnova" napisao je povjesničar Josip Jurčević, a pogovor filolog Marko Samardžija.

Književnik i publicist Nenad Piskač (1962.) objavio je više knjiga, a među njima i knjigu "Između Hrvatske i Hrvata".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙