FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen književni prvijenac Dore Fleger "Glazbeno nadarena"

ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Književni prvijenac Dore Flegerroman "Glazbeno nadarena", koji je objavljen u izdanju križevačkogogranka Matice hrvatske, danas je svečano predstavljen u Maticihrvatskoj u Zagrebu.
ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Književni prvijenac Dore Fleger roman "Glazbeno nadarena", koji je objavljen u izdanju križevačkog ogranka Matice hrvatske, danas je svečano predstavljen u Matici hrvatskoj u Zagrebu.

Ujednačeno i vješto autorica piše roman koji se čita u jednom dahu, istaknuo je recenzent knjige Božidar Prosenjak. To je životna priča glavne junakinje ispričana u maniri akcijskog štiva, a glavni lik žrtva je raznih događaja u kojima nastoji preživjeti, rekao je Prosenjak. Druga nit vodilja je, po njegovim riječima, problem talenta koji čas predstavlja dobitak i radost a čas gubitak i žalost.

Knjiga svjedoči o upornosti i predanosti, ljudskoj korektnosti i poštenju, ocijenila je autorica predgovora Lidija Bogišić.

Dora Fleger (1931.) svoj je radni vijek provela na zagrebačkom Stomatološkom fakultetu. Sada radi kao novinarka u časopisu "Treća mladost" pri Pučkom otvorenom učilištu.

(Hina) xkt yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙