FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena Machiedova zbirka pjesama "Dvostruka milost"

ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - Zbirka pjesama Mladena Machieda"Dvostruka milost", koja je objavljena u izdanju Male knjižnice DHK,danas je svečano predstavljena u Društvu hrvatskih književnika.
ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - Zbirka pjesama Mladena Machieda "Dvostruka milost", koja je objavljena u izdanju Male knjižnice DHK, danas je svečano predstavljena u Društvu hrvatskih književnika.

Govoreći o pjesništvu tog uglednog hrvatskog esejiste, antologičara i prevoditelja, akademik Tonko Maroević je rekao kako je riječ o erudičkoj poeziji s ludičkim elementima, a važne odlike njegovog pjesništva su poruga, ironičnost i trpkost.

Zbirka obuhvaća šezdesetak naslova razvrstanih u tri cjeline: Crta paradoksa, Srebrni trag i Balzami. Riječ je o pjesmama, zapisima i aforizmima u kojima se otkriva složeno Machiedovo autobiografsko okružje, rekao je Branimir Bošnjak predstavljajući knjigu. Po njegovim riječima, Machiedo ukazuje na složenost kultiviranja emotivnog ali i u kojoj mjeri emotivno zauzima središnje mjesto uljudbe. Knjiga, po njegovoj ocjeni, na svojevrstan način objedinjuje autorovo privatno i javno djelovanje.

Antologičar talijanske poezije, prevoditelj i esejist Mladen Machiedo (1938.) u hrvatsko je pjesništvo ušao relativno kasno, 1982. sa zbirkom "Aeroliti", a do sada je objavio tri pjesničke zbirke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙